Tgrt Haber

CHP kurultayında Genel Merkez ve ‘değişimciler’ arasında gerginlik: İmamoğlu güçlükle yatıştırdı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2023 18:38 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 19:06
CHP kurultayında Genel Merkez ve ‘değişimciler’ arasında gerginlik: İmamoğlu güçlükle yatıştırdı

CHP'de seçimden sonra başlayan değişim talebi nihayete erdiriliyor. Genel başkanın seçileceği 38. Olağan Kurultayı zaman zaman gergin anlara sahne oluyor. CHP Parti Meclisi Üyesi Turan Aydoğan’ın konuşması sırasında ‘değişim’ sloganları atılması tansiyonun yükselmesine neden oldu. Divan Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

CHP​'de değişimcilerle, genel merkez arasındaki çekişmenin yaşanacağı iki günlük olağan kurultay başladı.

Divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun yapacağı kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu​, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen yarışıyor.

81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçecek.

Eski milletvekili İlhan Cihaner ise adaylıktan son anda çekildi. Aldığı kararla gündem olan Cihaner, "Çirkin bir ortam yaratıldı, bu anti demokratik yarışın parçası olmayı reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

'DEĞİŞİM' SLOGANI ATILINCA GERGİNLİK ÇIKTI

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kurultayda CHP Parti Meclisi Üyesi Turan Aydoğan’ın konuşması sırasında değişimciler ve genel merkez destekçileri arasında gerginlik yaşandı Tartışma esnasında 'değişim' sloganları atılırken bir kişi de sahneye atladı.

İMAMOĞLU MÜDAHALE ETTİ

Divan Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ise konuya yönelik uyarıda bulundu. İmamoğlu "Değerli arkadaşlar, şimdi az sayıda kadın konuşmacılarımızdan biri sahnede. Lütfen saygın bir kurultayı sürdürme konusunda takip etmeye devam ediyorum. Buradaki kalabalığı geriye çekelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...