Tgrt Haber

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan dünyaya Gazze çağrısı: Sessiz kalanın eline masum kanı bulaşır

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 21:51 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 00:30
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan dünyaya Gazze çağrısı: Sessiz kalanın eline masum kanı bulaşır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çatışmaların başladığı tarihten bu yana en yoğun saldırılarını gerçekleştiren İsrail'e tepki gösterdi. Gazze’de masumların katledildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu gece, bu katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır" dedi.

İsrail, Gazze​'ye 21 gündür bomba​ yağdırırken saldırılar bu gece bölgenin kuzeyinde giderek yoğunlaştı. Çatışmaların başladığı tarihten bu yana en yoğun bombardıman gerçekleşti. İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri de kesildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

'GAZZE'DE MASUMLAR KATLEDİLİYOR'

Dış dünyayla bağlantısı koparılan Gazze, ağır bir bombardıman altında olduğunu Kaydeden Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

Gazze’de masumlar katlediliyor, yetmezmiş gibi, İsrail Başbakanı hala hastaneleri hedef gösteriyor.

Bu gece, bu katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır. Dünya, ya bu katliama dur diyecek ya da ortak olacak, bunun ortası yok! Dualarım mazlum Filistin Halkı için…"

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1717973073041789389

ALİ BABACAN: BU OPERASYON ETNİK TEMİZLİKTİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da İsrail'in saldırılarına sessiz kalmayarak şu açıklamayı yaptı:

"İsrail Gazze’de çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin yürüttüğü kıyımı ve hastane, okul, cami ayırmadan sürdürdüğü topyekûn yıkım hareketini bu gece yeni bir safhaya taşıdı.

Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve “Etnik temizlik” anlamına geliyor.

BM Genel Kurulunun ateşkes çağrısı kararı aldığı bir günde başlayan bu işgal, İsrail’in uluslarası kamuoyunu ve hukuku yok saydığının yeni bir örneğidir. 

Başta ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere İsrail Hükûmetinin insanlık ve savaş suçlarına destek veren ülkelere sormak istiyorum: Yaşanan bu faciaya "Dur" demeden önce kaç masum sivilin daha hayatını kaybetmesi gerekiyor? 

Kuşkusuz ki tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayların hesabını tarih soracaktır."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...