Tgrt Haber

CHP lideri Özel'den istifa eden Gürsel Tekin'e sitem: Herkes yapar ama o yapmamalıydı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sözcü
15 Şubat 2024 08:46 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 08:50
CHP lideri Özel'den istifa eden Gürsel Tekin'e sitem: Herkes yapar ama o yapmamalıydı

Kadıköy Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince CHP'den partisinden istifa eden Gürsel Tekin'e genel başkanı Özgür Özel'den tepki geldi.

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürerken CHP​ Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde gazetecilere  önemli açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL VE ANKARA​'DAN EMİN

Mevcut 249 belediye başkanının 149’unun yeniden aday gösterildiğini belirten Özel, "En rahat olduğum iki il Ankara ve İstanbul. Mansur Yavaş​ ve Ekrem İmamoğlu​, partinin de çok üzerinde oy potansiyeline sahipler. Çok sıkı çalışıyorlar” dedi.  

EN BÜYÜK YALAN TASFİYE

“Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin tasfiye edildiği hayatımda duyduğum en büyük yalan. Ahmet Akın, bir numaralı kurmayıydı. Bursa adayımız da öyle, bana karşı çok sertti. İlk onları açıkladık. Zeydan Karalar ve Vahap Seçer, bir oy alamadık. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kadar Kemal Bey’i gönülden destekleyen yoktu. 249 başkanımızdan 220’si aday oldu. Yüzde 56 oranında tekrar aday gösterildiler. Ağırlıklı olarak da Kemal Bey döneminde seçilen kişiler yeniden aday gösterildi.”

CHP lideri Özel'den istifa eden Gürsel Tekin'e sitem: Herkes yapar ama o yapmamalıydı - 1. Resim

"GÜRSEL TEKİM AGABEYİM AMA..."

Özel, Kadıköy'den aday gösterilmeyince CHP'den istifa eden patiden istifa eden Gürsel Tekin’in bu tavrının kendisine çok üzdüğünü söyledi. Tekin için “Çok sevdiğim değerli bir isim, kendisini arayacağım" diyen Özel, şu ifadeleri kullandı: Kadıköy’de iki aday arasında kaldık. Yüzde 51’e 49 karar verdik. Bir gece önce Gürsel abinin adı geçiyordu, ertesi sabah olmadı ve istifa geldi. Kadıköy adayımız pırıl pırıl. İlk kızgınlık geçtikten sonra Gürsel Abi’nin yeniden baba ocağına döneceğine inanıyorum. Herkes yapar da Tekin’in bunu yapmaması gerekir. Seçmen de doğru bulmuyor.” 

SÜRPRİZ OLABİLİR

Hatay’da en doğruyu yapma gayretinde olduğunu söyleyen Özel, şöyle devam etti: “Birçok ankette Lütfü Savaş çıktı. Orada Gökhan Zan, büyük bir grubu organize ederek tepki gösterdi. Zan bizden Arsuz Belediyesi için talepte bulundu. ‘Savaş ile uyumlu çalışırım’ dedi. Sonra TİP’e gitti. Savaş’a alternatifi anketlerde görürsem adayı değiştiririm. Ama daha iyi bir alternatif üretemeden bir şey söylemek zor. Bir ölçüm daha yapılacak. 60 PM üyemiz Hatay için nabız yoklamak ile görevli.  Doğru bulma arayışımızın bir sonucu bu.”

İTTİFAK KURULUYOR

Özel, DEM Parti görüşmelerine dair de değerlendirmelerde bulundu. DEM Parti ile ittifak pazarlıklarına değinen, "Bölgede DEM seçmeni yoğunluğu varsa, onların da oy vereceği aday belirlenebilir, dedik. Görüştüğümüzü söylüyoruz. Asıl bunu gizleyenler, kapalı kapılar ardında yasak ilişki muamelesi yapanlar seçmene saygısız… Bizim yaptığımız mı onların yaptığı mı DEM’lenmek… Bizim ki cesaret ister onların ki korkakça… DEM, başka bir partinin adayını uygun görüp aday çıkarmazsa kent uzlaşısı olmuş demektir. Türkiye ittifakının tam zamanı, ittifak kuruluyor. Siyasi partilerle değil seçmenle sahada kurulan bir ittifak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...