Tgrt Haber

İttifak çağrısında tartışma alevlendi: İyi Partili Zorlu'dan MHP'yi kızdıracak açıklama: Tutarsızlık yok mu?

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
14 Ağustos 2023 21:48 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 22:07
İttifak çağrısında tartışma alevlendi: İyi Partili Zorlu'dan MHP'yi kızdıracak açıklama: Tutarsızlık yok mu?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik çağrısının yankıları sürüyor. İYİ Partili Kürşad Zorlu, Bahçeli’ye 'kendi üslup ve ilkelerine uygun açıkça yanıt verdiklerini' söyledi. Bahçeli’nin ‘komşuluk’ kavramını da hatırlatan Zorlu, "Bazı yetkililerinin partimizle ilgili kullandığı yakışıksız ifadelerde bir tutarsızlık var mı?" diye sordu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimler için ittifak çağrısına İYİ Parti​'den olumlu yanıt gelmemesi tartışmaları beraberinde getirdi.

MHP Genel Başkan YardımcısıSemih Yalçın, ittifar çağrısına olumsuz yaklaşan İYİ Parti kurmaylarına ilişkin "Peşin hükümlü ve kompleksli değerlendirmeler karşısında millet, faturayı davetin sahibine değil, onu yanlış algılayıp reddedenlere çıkarır" demişti. 

Yaşanan gelişmeler sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu​, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İttifak çağrısında tartışma alevlendi: İyi Partili Zorlu'dan MHP'yi kızdıracak açıklama: Tutarsızlık yok mu?

İYİ PARTİ BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINI REDDETTİ Mİ?

Gazetecilerin, “İYİ Parti, Bahçeli’nin çağrısını reddetti diyebilir miyiz” sorusuna cevap veren Zorlu, “Açıklamamız çok net. Sayın Bahçeli’nin dolaylı çağrısına kendi politikalarımız ve üslubumuz çerçevesinde çok açık bir yanıt verdik” dedi.

Bahçeli’nin ‘komşuluk’ kavramını kullandığını hatırlatan Zorlu, “Orada komşuluk kavramı kullanıldı. Hemen ardından partinin bazı yetkililerinin partimizle ilgili kullandığı bazı yakışıksız ifadelerde bir tutarsızlık var mı, kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi.

26 Ağustos’ta Meral Akşener’in vereceği mesajlara ilişkin de konuşan Zorlu, “Bu tarihe bu kadar çok odaklanılmasından memnuniyet duyuyoruz. O gün bu önemli günün hatırlanmasına vesile olduğumuz için kutluyuz. Siyaset sürecinde önemli bir başlangıç olacağını ifade etmiştim. Sayın Genel Başkanımız da 26 Mayıs’tan sonra ilk kez milletimizle bir araya gelecek. İçeriği ile ilgili değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...