Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu İstanbul’u kaybetti kazanan İmamoğlu’nun desteklediği Özgür Çelik oldu

09 Ekim 2023 01:24 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 03:36

CHP İstanbul İl Kongresi'nde kazanan Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat ise seçimi kazanamadı. CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik seçim zaferinin ardından kucaklaşma çağrısı yaparken, İmamoğlu'ndan ve Özgür Özel'den de dikkat çeken açıklamalar geldi.

CHP, 5 Kasım’daki Büyük Olağan Genel Kurultayı öncesi ilk provasını İstanbul’da verdi. İlk bilgilere göre Kongre'de CHP İstanbul​ İl Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu​'nun desteklediği aday Özgür Çelik oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat​ ise seçimi kaybetti. 

32 OY FARKLA BAŞKAN SEÇİLDİ

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP İstanbul 38. Olağan İl Kongresi tamamlandı. CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in aday olduğu kongrede, oyların 342'sini Çelik, 310'unu Canpolat aldı.

Özgür Çelik'in CHP İstanbul İl Başkanlığına seçildiği kongrede, yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlendi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik kazandı.

"KIRILMA ENDİŞESİ OLMASIN, KUCAKLAŞMAYA HAZIRIZ"

Sonucun açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Çelik, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Çelik, "Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz" dedi.

Çelik, "Yarın Cumhuriyet Halk Partisini tartışacak olanlara diyorum ki, lütfen lider sultasıyla il başkanı belirleyenleri tartışın. Lider sultasıyla ilçe başkanları belirleyenleri tartışın. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kongrenin heyecanıyla ifade edilmemesi gereken cümlelerin de söylendiğini kaydeden Çelik, "Acaba örgütte bu karşılıklı bir kırılmaya yol açar mı endişesi olmasın. Biz, ilçe başkanlarımızla, il yönetimimizle, kadın kolumuzla, gençlik kolumuzla, tüm örgütümüzle kucaklaşmayı hazırız" diye konuştu.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, seçim zaferinin ardından kucaklaşma çağrısı yaptı.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, seçim zaferinin ardından kucaklaşma çağrısı yaptı.

İMAMOĞLU VE ÖZEL'DEN TEBRİK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'i tebrik etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İmamoğlu, "CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1711147734085026224

CHP'nin Genel Başkan adayı Özgür Özel ise, "Partimizin İstanbul İl Başkanı seçilen Sn. Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Gençlik kazandı, umut kazandı. İstanbul’u tekrar kazanacağız. Türkiye’yi kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız" mesajını paylaştı.

https://twitter.com/eczozgurozel/status/1711152601981481057

KAFTANCIOĞLU'NA PROTESTO

Kongre mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Kaftancıoğlu kürsüye gelirken salondaki bazı gruplar tarafından yuhalandı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’na eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal seçildi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN KONGREYE MESAJ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kongreye mesaj gönderdi. CHP lideri şu ifadeleri kullandı: 

"Cumhuriyet Halk Partisinin cesur üyeleri değerli yol arkadaşlarım. Cumhuriyetimizin temel değerlerine gönülden bağlı, büyük Atatürk'ün hedeflediği çağdaş uygarlık seviyesine aşma doğrultusunda çalışan siz değerli yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Büyüyen kalkınan bilimde ve teknolojide dünyaya meydan okuyan bir sığınmacı deposuna dönüştürülmeyen özgür ve adil bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Çünkü bizler kişisel çıkarlar peşinde koşanlar değil güçlü ve mutlu Türkiye davasına inanmış insanlarız. Bu bağlamda bu yolda atılan her adım demokrasi için verilen her oy sadece çocuklarımızın geleceğini şekillendirmekle kalmayacak. Tarihinin en zorlu dönemini geçiren ülkemizin geleceğini şekillendirecek önemli bir tercih olacaktır. Değerli yol arkadaşlarım hepimiz cumhuriyetimizin kurucu partisi olmanın getirdiği büyük tarihi sorumluluğun bilincindeyiz. Bu doğrultuda ülkemiz ve partimiz için çalışan cumhuriyet halk partililer bugün de demokratik bir olgunlukla iradelerini ortaya koyacaktır. Hedeflerimize ulaşmak ülkemizi aydınlığa çıkarmak için daha büyük bir güç ve azimle çalışacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle şimdiye kadar görev yapan tüm yöneticilerimize emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyor, yeni görev üstlenecek arkadaşlarıma da başarı dileklerimi iletiyorum. Kongremiz partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

Kongrede konuşan İBB Başkanı İmamoğlu "değişim" çağrısı yaptı.

İMAMOĞLU'NDAN "YENİLENME" MESAJI

Kongrede konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "yenilenme" mesajı verdi. İmamoğlu'nun konuşması, sık sık salondakilerin "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla kesildi. İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin, partimizin ve İstanbul’un kurtuluşunun 100. yılını bu yıl bizler yaşıyoruz. Elbette daha mutlu yaşamak isterdik ama başaracağız, başaracağız, başaracağız. Asla vazgeçmeyeceğiz. CHP tarihsel olarak büyük bir davanın, sarsılmaz bir mücadele azminin ve mazlum dünya halklarına ilham kaynağı olmuş bir zaferin adıdır. Bu ülkenin kuruluş ve kurtuluş dönemi, 1960’ların, 1970’lerin siyasi ve toplumsal gelişmeleri CHP’yi anmadan anlaşılamaz, anlatılamaz. Hepimizin asli görevi, dünya tarihinin en müstesna başarılarından birine imza atmış olan partimizin tarihi rolünü hatırlayarak, yenilenmesi ve güçlenmesi için çalışmaktır" diye konuştu.

KONGREDE ARBEDE ÇIKTI

Öte yandan, İmamoğlu’nun konuşması sık sık "Halkın Umudu Kılıçdaroğlu’’ sloganlarıyla kesildi. Kongrede CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren kürsüye gelerek konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu destekleyen sözler sarf eden Avsere, kongre merkezinin balkonunda yer alan bir grup tarafından yuhalandı. Bir başka grup da yuhalayan gruba tepki gösterince ortalık gerildi. İki taraf arasında yaşanan arbede güçlükle sakinleştirildi.

'ZOOM TOPLANTISINDA NEYİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ'

Genel merkezin desteklediği Canpolat, konuşmasında İmamoğlu'nun yüzüne karşı "Zoom toplantısında neyi değiştireceksiniz" diye sordu, art arda eleştiriler yağdırdı. 

 Yarım bırakılan yürüyüşü tamamlamak için aday olduğunu belirten Canpolat, "Bizim ne yaptığımızı, nereden geldiğimizi İstanbul örgütü, Gazi Mahallesi biliyor, Küçükçekmece biliyor. Biz il başkanlığı yaptığımız dönemde, sokakta işçilerle emekçilerle beraber yaptık. CHP delegeleri, işe girmekle, makam sahibi olmakla onurlarını haysiyetlerini satmayacaktır" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...