Tgrt Haber

CHP'de 'bot hesap' kavgası! Adaylık yarışı Twitter savaşına döndü 

02 Şubat 2023 03:38 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 03:46
CHP'de 'bot hesap' kavgası! Adaylık yarışı Twitter savaşına döndü 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim günü için 14 Mayıs tarihini işaret etmesinden sonra gözler 6'lı masaya çevrildi. Henüz adayın kim olacağı konusunda mutabakata varılamamışken adaylık yarışı sosyal meydaya yansıdı. Bir hesap tarafından paylaşılan ankete, Kılıçdaroğlu destekçileri tarafından bot hesap basıldığı iddiası anketi erken sonlandırdı. CHP liderini destekleyen kullanıcılar ise bunun İmamoğlu destekçileri tarafından yapıldığını iddia etti. 

Muhalefette gözler 13 Şubat'a çevrildi. CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun verdiği bu tarihte, aday ismin belli olması bekleniyor. 6'lı masada henüz cumhurbaşkanı adayı belli olmamışken, adaylık yarışı sosyal medyaya yansıdı. 

BOT SAVAŞLARI! 

'PRaporlar' isimli Twitter hesabının "Aday kim olmalı?" anketinde Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu​ ve Meral Akşener​'in isimleri yer aldı.

Ankete bot hesaplardan oy atılması sonrası Kılıçdaroğlu'nun oyları aniden yükseldi. Bunun üzerine hesap anketi apar topar sildi. Duruma tepki gösteren Kılıçdaroğlu destekçileri, hesap yöneticilerine mesaj göndererek bot oyların İmamoğlu destekçileri tarafından gönderilmiş olabileceğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun önde götürdüğü görülen anketin kaldırılması CHP liderinin destekçilerinin tepkisini çekti.

"BOT OY BASILMASI SEBEBİYLE SİLİNDİ"

Bunun üzerine hesaptan bir açıklama yayımlandı. Yapılan açıklamada "Giden anket bot oy basılması sonrası aniden Kılıçdaroğlu'nun %50+ olması sebebiyle silinmiştir" denildi.

"EKREM'CİLER YAPMIŞ OLAMAZ MI?"

Yapılan paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun destekçileri tarafından atılan bir mesaja da yer verildi. Mesajda "Ekremciler bunu bot demek için yapmış olamazlar mı'' yazdığı görüldü. 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...