Tgrt Haber

CHP'de 'değişim' hareketi tek isimde toplandı! Özgür Özel'in adaylık tarihi belirginleşiyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Ağustos 2023 10:00 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 18:11
CHP'de 'değişim' hareketi tek isimde toplandı! Özgür Özel'in adaylık tarihi belirginleşiyor

Seçimlerin ardından 'değişim' hareketini başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dümeni İstanbul'a kırması sonrası 'değişimin' önderliğini Özgür Özel'in çekmesi bekleniyor. CHP'li isimlerin 'Partinin sesi olacak' dediği Özel'in ise adaylığını açıklayacağı tarih belli olmaya başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​'nun rotasını İstanbul'a çevirmesinin ardından yerel seçim öncesi kongre yapmayı planlayan ana muhalefet partisi CHP​'de gözler Özgür Özel'e çevrildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yeniden aday gösterilmesi beklenirken, İmamoğlu da belediyeye yeniden aday olduğunu duyurduğu basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun "Geçmişi temiz biri olsun, bırakırım" sözlerine atıf yaparak "CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan biri, ismi geçtiği için Özgür Özel’dir" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, CHP'de değişimciler, İBB Başkanı'nın bu açıklamasıyla "artık genel başkanlık yarışında kenara çekildiğini ve yerel seçimlere odaklandığını" söylüyor. Değişimciler aynı zamanda, Özel’in "İmamoğlu ile ortak bir hayalim var" açıklamasını anımsattı.  

İLÇE KONGRELERİ BEKLENİYOR 

Özgür Özel’in parti tabanının endişelerini de dillendireceğini söyleyen değişimciler, "Aranan sözcü Özgür Özel olacak" değerlendirmesini yaptı. Özel’in adaylığını ne zaman açıklayacağına ilişkin bilgi veren kaynaklar, "Şu an ilçe kongreleri sürüyor. İlçe seçimleri bitince, aldığı tepkilere göre ‘Ben adayım’ der" ifadelerini kullandı. 

TUTUM BELGESİNİ ÖZEL AÇIKLAYACAK 

Özel’in altı dolu bir 'değişim' mesajıyla gelmek istediğini de söyleyen 'değişim' yanlıları, tutum belgesi hazırladıklarını aktardı. Belgeye ilişkin konuşan değişimciler, “Değişimden insanlar ne anlıyor, bunu yazmaya çalışıyoruz. Kongre süreci bitince, bu da Özgür Bey tarafından açıklanabilir” dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...