Tgrt Haber

En beğenilen siyasetçiler anketinde gündemdeki isim İmamoğlu şaşırttı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Türkiye Gazetesi
18 Ağustos 2023 14:10 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 14:30
En beğenilen siyasetçiler anketinde gündemdeki isim İmamoğlu şaşırttı

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi 'en beğenilen siyasetçiler' anketini yayımladı. Araştırmada birinci sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. CHP liderliğine soyunup ardından dümeni İstanbul'a kıran Ekrem İmamoğlu'nun sırası ise herkesi şaşırttı. 

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 14-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde 2 bin 520 kişiyle telefon yöntemiyle anket çalışmasına imza attı. Ankette vatandaşlara, "Türkiye'de en beğendiğiniz siyasetçi kim?" sorusu yöneltildi. 

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ; ERDOĞAN

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, ankete katılanların yüzde 35.3'ü en beğendikleri siyasetçinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ olduğunu söylerken, ikinci sırada ise yüzde 16.8 oranla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ takip etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​ ise yüzde 7.9 ile üçüncü sırada kendine yer buldu. 

14 Mayıs seçimlerinin ardından "CHP'de değişim" çağrıları yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, yüzde 5.6 ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın gerisine düştü. İmamoğlu'nun Yavaş'ın gerisinde kalması dikkat çekti. 

MHP lideri Devlet Bahçeli​ ise yüzde 5.4 oranla en beğenilen beşinci siyasetçi oldu. 

ASAL araştırmanın en beğenilen siyasetçiler anketi

AKŞENER YEDİNCİ SIRADA

Ankete katılanların verdiği cevaplara göre en çok beğenilen altıncı isim Selahattin Demirtaş, yedinci isim ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener'i ankete katılanların yüzde 4.3 beğendiğini söyledi. 

Ankette, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yüzde 0.8,

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin yüzde 0.7,

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yüzde 0.6,

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yüzde 0.5,

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yüzde 0.4,

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 0.3 beğeni oranı çıktı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise yüzde 0.2 oranla son sırada yer aldı. 

İMAMOĞLU'NUN SIRASI DİKKAT ÇEKTİ 

Seçimlerden mağlubiyetle ayrılan CHP'de 'değişim' tartışmalarını başlatan ve Genel Başkanlığa adaylığını koyacağı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'en beğenilen siyasetçiler' anketinde kendini dördüncü sırada buldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerde yeniden İBB Başkan adayı olacağını duyurmuştu. 

 

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...