Tgrt Haber

CHP’de kritik Parti Meclisi toplantısı başladı! Gözler 'kurultay' tarihine çevrildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Haziran 2023 11:15 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 11:34
CHP’de kritik Parti Meclisi toplantısı başladı! Gözler 'kurultay' tarihine çevrildi

“Değişim” çağrıları yapılan CHP’de gözlerin çevrildiği ikinci kritik toplantı olan Parti Meclisi başladı. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda yeni MYK ve partisinin yol haritası da belli olacak.

Türkiye seçim​ atmosferini tamamladı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgi ile çıkan CHP’de ‘değişim’ vurgusu ve kurultay çağrıları gölgesinde kritik toplantı başladı. CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ istifa çağrılarına defalarca kez kapıyı kapatırken ismi öne çıkan İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğluile de görüşmeler sürüyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘oğlum’ dediği İmamoğlu’nun kurultayda aday olması konusunda bazı partililerin ısrarda bulunduğu ifade edilirken önümüzdeki dönemde bu durum netleşecek.

PM TOPLANDI

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Geçtiğimiz günlerde MYK üyelerinin tamamı Kemal Kılıçdaroğlu’na istifasını sunmuştu. Yeni MYK’nın belirleneceği ve seçimlerin analiz edileceği kritik Parti Meclisi toplantısı başladı. Kurultay süreci ve takviminin de işleyeceği toplantıda kararın çıkması bekleniyor.

Sözcü’ye konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile yaptıkları görüşmenin rutin olduğunu belirtirken kurultay sürecinin seçim takvimi nedeniyle ertelendiği ve yakın zamanda yapılması için çalışmalara başlanacağını söyledi.  İstifa sorularına kapıları kapatan Kılıçdaroğlu “Buna parti karar verir” diyerek sözlerini tamamlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...