Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına yine kapıyı kapattı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sözcü
03 Haziran 2023 08:24 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 08:27
Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına yine kapıyı kapattı!

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası kendisine yöneltilen ‘istifa’ çağrılarına cevap verdi. Söz konusu kararın parti tarafından alınacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmelerine de değindi. 

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından CHP’de hareketli günler yaşanıyor. Gerek Meclis’te gerek ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde istedikleri başarıyı elde edemeyen ana muhalefet partisinde ‘kurultay’ çağrıları bir kez daha yüksek sesle dile getiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘istifa’ çağrılarının gölgesinde başlayan süreçte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ vurgusu tartışmaların fitilini ateşledi.

İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU GÖRÜŞMELERİNİ ANLATTI

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan CHP​ lideri kendisine yönelik eleştirileri, istifa​ çağrılarını ve kurultay​ sürecine yönelik sorulara cevap verdi. ‘İstifa’ çağrılarına bir kez daha kapıları kapatan Kılıçdaroğlu “Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir” karşılığını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yaptıkları görüşmelerinin rutin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Canan Hanım, İstanbul'daki gelişmeleri aktarmak için ayda bir gelirdi. Ekrem İmamoğlu da büyükşehir belediye başkanımız. O da geliyordu. Dolaysıyla o çerçevede zaman zaman Mansur Yavaş Bey'le de bir araya geliriz. Artılar, eksiler sorun varsa nasıl çözeriz konuşuyoruz. Bunlar olağanüstü olay değil bildiğimiz rutin, sıradan olan gelişmeler bu olağan” dedi.

Partisinin olağan kurultayını seçim nedeniyle ertelediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bundan sonraki süreci belirlenen takvim ile tamamlayacaklarını ifade etti. 

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...