Tgrt Haber

CHP'de kulisleri karıştıran iddia: Kılıçdaroğlu yerini bırakacağı ismi belirledi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Cumhuriyet
13 Haziran 2023 10:13 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 10:27
CHP'de kulisleri karıştıran iddia: Kılıçdaroğlu yerini bırakacağı ismi belirledi

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu bırakmaya hazırlandığı ve velihtını da belirlediği iddiası konuşuluyor.

Seçimlerden alınan sonuç CHP​'de büyük sansasyona neden olurken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik istifa baskısı artmış ve partide değişim isteyenlerin sayısı artışa geçmişti.

FİTİLİ İMAMOĞLU YAKMIŞTI

Bu isimlerden ilki, İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​ olurken, son olarak da Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu olarak gösterilen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den dikkat çekici bir çıkış gelmişti.

Özel, Kılıçdaroğlu'nun partideki olası bir değişimin önünde durmaması gerektiğini belirterek genel başkanlığa aday olabileceği sinyalini vermişti. Bu açıklama büyük ses getirirken, çarpıcı bir iddia CHP kulislerini hareketlendirdi.

"ÖZGÜR ÖZEL'İ DETEKLEYEBİLİR"

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun kullandığı “Bayrak değişimi” ve “Değişime el veririm”  şeklindeki ibareleri değerlendiren partinin önde gelen isimleri, “Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği isim Özgür Özel” ifadelerini kullanıyor.

Ekrem İmamoğlu için ise “Delege siyasi yasak riskinden çekinecektir. Ayrıca kimse İstanbul’da belediye başkanlığının bırakılmasını istemiyor” yorumu yapılıyor.

 

Kaynak: Cumhuriyet
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...