Tgrt Haber

CHP'de Mehmet Bekaroğlu krizi büyüyor: İmamoğlu'ndan çok konuşulacak hamle 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2023 17:04 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 20:37
CHP'de Mehmet Bekaroğlu krizi büyüyor: İmamoğlu'ndan çok konuşulacak hamle 

İsmet İnönü dönemine "Tek parti faşizmi" diyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'na tepkiler artarak büyüyor. Dün akşam saatlerinde Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile sosyal medya üzerinden atışan Bekaroğlu'na bu sefer de İmamoğlu'ndan eleştirel hamle geldi. 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti​'nin genel seçim için kullandığı "Yeter, söz milletindir" sloganını eleştirmek isterken CHP​'yi topa tuttu. CHP'li Bekaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsmet İnönü'ye "faşist" derken tepkiler de gecikmedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhur İttifakı'nı eleştirmek istedi. Mehmet Bekaroğlu paylaşımında, "73 yıl önce Rahmetli Menderes tek parti faşizmine karşı 'Yeter söz milletindir' demişti. Tarih tekerrürdür. Biz de 73 yıl sonra iki partinin kurmakta olduğu faşizme karşı 'Yeter söz milletindir' diyoruz. AKP - MHP faşizmi bu sloganı kime karşı kullanacak, birbirlerine mi?" ifadelerini kullanmıştı. 

"HADDİNİ BİL!"

Bekaroğlu'nun bu paylaşımına Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce​'den çok sert cevap geldi. İnce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP'de kadın kotasından PM üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olacaksın, Atatürk ve İsmet Paşa dönemine “tek parti faşizmi” diyeceksin! CHP'de buna ses çıkaracak kimse kalmadı mı? Ben Atatürk'e, İsmet Paşa’ya faşist dedirtmem. Haddini bil Mehmet Bekaroğlu!" açıklamasında bulundu. 

İMAMOĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK HAMLE 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından, CHP'nin geçmişini "tek parti faşizmi" diyerek tanımlayan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nu eleştiren bir tweeti beğendi. 

İmamoğlu'nun beğeni attığı videoda CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Günaydın'ın, Bekaroğlu'nu "Tarih bilincinden yoksun kendini bilmez" diyerek eleştirdiği video olması dikkatlerden kaçmadı.

CHP'de Mehmet Bekaroğlu krizi büyüyor: İmamoğlu'ndan çok konuşulacak hamle 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...