Tgrt Haber

İYİ Parti'nin İmamoğlu ısrarı sürüyor! Cihan Paçacı'dan sonra bir isim daha 'sokağın sesi' dedi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2023 21:26 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 21:38
İYİ Parti'nin İmamoğlu ısrarı sürüyor! Cihan Paçacı'dan sonra bir isim daha 'sokağın sesi' dedi 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın dünkü Kılıçdaroğlu çıkışı beraberinde istifayı getirmişti. Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa eden Paçacı'dan sonra bir çıkış da İYİ Parti STK Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan'dan geldi. İmamoğlu'nun Bursa ziyaretiyle ilgili paylaşım yapan Aslan, "Sokağın sesini görmezden gelirseniz, sandıkta da siz görmezden gelinirsiniz" dedi. 

İYİ Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı​ verdiği bir mülakatta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun olası Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili "Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'in ismini onaylayacak noktada değil" sözleriyle karşı durduğunu belirtmişti. Paçacı'nın 6'lı masanın son toplantısı öncesi bu söylemi kriz çıkarmış ve gelen tepkilerin ardından Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden ayrılmıştı. 

İYİ Parti'de yaşanan bu istifanın üzerinden henüz 24 saat geçmişken STK Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan'ın İmamoğlu​ çıkışı, İYİ Parti'nin adaylık için İmamoğlu isminde direttiği açıkça gösterdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun Anadolu turundaki bugünkü durağı Bursa'ydı. Bursa'da Kapalıçarşı ziyareti İmamoğlu yanında gelen vatandaşlarla sohbet etti. 

SOKAĞI GÖSTERDİ "AKLIN YOLU BİR" DEDİ!

İmamoğlu'nun Bursa'daki videosunu paylaşan İYİ Parti STK Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, adaylık konusunda tavrını ortaya koydu. Aslan paylaşımında, "Türk siyasi tarihinde, bir belediye başkanın gittiği her ilde, onbinlerle karşılandığının tek örneğini gösterebilir misiniz? Sokağın sesini görmezden gelirseniz, sandıkta da siz görmezden gelinirsiniz! Bu işin şakası yok. Aklın yolu bir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/Aslnmhmt/status/1618999613771624450

AKŞENER DE "KAZANACAK ADAY" DEMİŞTİ 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, "6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim?" sorusuna 6'lı masanın karar vereceğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına her defasında "kazanacak aday" vurgusu yapmıştı. 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A 'EVET' DERİZ" DEMİŞTİ 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz geçtiğimiz Aralık ayında katıldığı bir canlı yayında olası Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş adaylığı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kulanmıştı.

Meral Akşener, "Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse ‘hayır‘ demeyeceğiz" demişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...