Tgrt Haber

CHP’de MYK 'sızıntı' sonrası toplandı! İstifa söylentileri kulisleri salladı…

19 Temmuz 2023 13:57 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 15:13
CHP’de MYK 'sızıntı' sonrası toplandı! İstifa söylentileri kulisleri salladı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK’sı topladı. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Öztrak, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Toplantıda sızdırılan iki ismin yer almaması dikkat çekerken ‘istifa’ söylentileri kulisleri salladı

Seçim sonrası CHP’de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülük ettiği ‘değişim’ grubundaki bazı CHP’liler ile yapılan görüşme sızdırıldı. CHP​ Grup Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın da olduğu söz konusu toplantının ardından gözler CHP’deki MYK​ toplantısına çevrildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP’nin MYK toplantısı 50 dakika sürdü. “Sızma” sonrasında gerçekleştirilen toplantıya Özgür Özel ile Gökhan Günaydın’ın katılmadığı görüldü.

ÖZTRAK: DOĞRU BULMUYORUZ

MYK toplantısının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. Öztrak, toplantıyı doğru bulmadıklarını belirtirken dikkat çekici ifadeler kullandı: "Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam zulüm altında inlerken Zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz ama partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Partimizin genel başkanı partiyi limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır, bunu da yapacaktır. Toplantıdan haberimiz yoktu.

Diğer yandan sosyal medyada konuya dair yorum yapan siyasi isimler ve gazeteciler, MYK toplantısında sızdırılan görüşmede bulunan MYK üyelerinden bazı isimlerin istifasının isteyeceği iddia ediliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında "Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" dedi. Toplantıların devam edeceğini ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, videonun sızdırılmasını araştıracaklarını söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...