Tgrt Haber

CHP'de PM ve aday açıklamaları ertelendi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 21:28 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 21:29
CHP'de PM ve aday açıklamaları ertelendi 

CHP'de bu hafta yapılması beklenen PM toplantısı ve aday açıklamaları, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerimizin şehit olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Parti kaynaklarının aktardığına göre, bu hafta gerçekleştirilmesi beklenen Parti Meclisi​ (PM)   erteleyecek. Bu kapsamda İstanbul​ adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ileri bir tarihe ötelenecek.

CHP’de bugün yapılan MYK Toplantısı, sona erdi. Parti kaynakları, toplantının tek gündem maddesinin Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaşananlar olduğunu bildirdi. Toplantıda, 12 askerin yaşamını yitirmesinin ardından partinin, ortak bildiriye imza atmama tavrı tartışıldı.

CHP​ MYK üyeleri, partinin yayımladığı bildirinin ortak imza altına alınan bildiriden daha etkili olduğu görüşünde fikir birliğine varıldı.

PARTİ MECLİSİ ERTELENDİ!

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, 12 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle belediyelerine konser ve festival gibi etkinliklerini üç gün boyunca erteleme talimatı veren CHP, bu hafta gerçekleştirilmesi planlanan Parti Meclisi’ni de erteleyecek.

Bu kapsamda İstanbul adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ileri bir tarihe ötelenecek. CHP'de il ve ilçe örgütleri, asker ölümleri ile ilgili Çarşamba günü bir ortak açıklama yaparak, tepkisini ortaya koyacak. 

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre ertelenen aday isimleri 5 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...