Tgrt Haber

BBP lideri Mustafa Destici'den İstanbul için Cumhur İttifakına yeşil ışık: CHP ve PKK'ya bırakmayacağız

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 10:20 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 10:21

Yerel seçimlere yaklaşılırken yaşanan terör olayı Türkiye’yi yasa boğdu.  BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimler için Cumhur İttifakı heyetleriyle çalıştıklarını belirterek “İstanbul’u CHP ve örgütlere bırakmayacağız” dedi. Öte yandan Destici, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili konuşulan rakamları açıkladı.

Türkiye​ yerel seçime ilerlerken yaşanan terör olaylarıyla yasa boğuldu. 4 parti teröre karşı ortak bildiri imzalarken DEM Parti’den gelen açıklamalar tepki çekti. Öte yandan Türkiye, asgari ücretle çalışanlar, emekliler ve memur ve memur emeklilerine yapılacak zamları belirlemeye çalışıyor. Kritik süreçlerden geçilirken Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici​, kritik açıklamalarda bulundu. 

MECLİS VE YARGI GEREĞİNİ YAPMALI 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terör saldırısıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “ABD özel kuvvetleri PKK’nın uzantısı YPG’yi hem donatıyor hem de eğitiyor. İsrail ile ABD ayrı bir devret değil. Terörle mücadele şuradan geçiyor. Teröre karşı topyekûn mücadele etmek gerekiyor. Tüm kolları kesilmek gerekiyor. Arkasında ABD ve İngiltere var.” DEM Parti’den “Kürt sorunu devam ettikçe huzur bulunmayacak” açıklamasıyla ilgili Destici, şu tepkiyi verdi: “Bu açıklamaların gereği yapılmalı, hukuk işletilmeli. Her hangi ülkesinden terör örgütünün milletvekili olur, terör örgütünün milletvekilleri parlamentoda olur. Herkesin bildiğini Anayasa Mahkemesi bilmiyor mu. Müsamaha edilerek mücadele olmaz. 900’ün üzerinde mecliste bekleyen fezleke var, bunlardan 500’ü PKK​ destek veren partilerle ilgili. Bildiri veren 4 partinin oyu yetiyor, dokunulmazlığı kaldırıp yargıya gönderecek. Fezlekelerin gereği yapılmalı. Devlet, yargı, parlamento gereğini yapmalı.  Bu parti Mecliste olduğu sürece terör bitmez.” 

Destici, DEM Parti'den gelen açıklamalara sert tepki gösterdi

Yerel seçim​ öncesi Anadolu’yu dolaştığını belirten Destici, “Milletimizin PKK’ya ve yandaşlarına karşı büyük bir tepkisi var. Sivas’taydım. Milletimizin gündemi terördür. Ülkesi, milleti, ordusu söz konusu olduğunda yaşadığı zorluğu da unutur” dedi. 

DESTİCİ’DEN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ 

Emekliliklerle ilgili pek çok problem olduğunu kaydeden Destici, “7500 lira olan emekli maaş alanlar var. Kök maaş sorunu var. O kadar milletvekili var, hiç mi gören olmadı. Vatandaşta serzeniş var elbette. Eğer ocakta istenilen zamlar olmazsa elbette seçime yansır. Seçmenin yüzde 60’ı ideolojik oy verir. Yüzde 20’lik kesim hayat şartlarına göre oy verir. Emeklilere enflasyon farkı değil üzerinde ciddi bir iyileştirme yapılmalı. 7500 lira alanlara yüzde 100 zam verilmeli. Asgari ücret ile ilgili duyumum 16 ile 17 bin arası bir rakam bekliyorum. Şöyle bir sürpriz çıkabilir, yılda bir kez belirlenecekse 17 bin üstüne çıkabilir. Ya da temmuzda enflasyon farkları verilir. 7500 ile 10 bin lira arasında emekli maaşı alanlar gözetilecek.”

İSTANBUL’U CHP VE PKK’YA BIRAKMAYACAĞIZ 

Yerel seçim ile ilgili işbirliğine açık olduklarını belirten Destici, özellikle İstanbul’un PKK ve CHP ortaklığına bırakılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. “Cumhur İttifakı ile heyetler arası görüşme devam ediyor. Öte yandan yerel seçime hazırız. Merkez Karar Yönetim Kurulunda İstanbul, Ankara ve İzmir için karar vermedik, bu üç ilde aday çıkarmayacağız diyemeyiz. 2’inci ve 3’üncü görüşmelerde netleşecektir” dedi.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...