Tgrt Haber

CHP'de 'yeni danışman' krizi! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2023 09:20 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 09:35
CHP'de 'yeni danışman' krizi! 

Genel seçimlerden sonra 'değişim' sancısının patlak verdiği CHP'de bu sefer de 'danışman' krizi yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'yi 'darbeci' olmakla suçlayan Mahpeyker Yaman isimli kişiyi 'genel başkan danışmanı' olarak atadığı iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, söz konusu iddialar hakkında açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Genel seçimlerden mağlubiyetle ayrılan CHP​'de krizlerin ardı arkası kesilmiyor. 26 Mayıs 2023 tarihinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ tarafından 'Kadın ve Aile Politikaları'ndan sorumlu danışman olarak Perinaz Mahpeyker Yaman'ın getirildiği iddia edildi. 

CHP liderinin yeni danışmanı olduğu iddia edilen Yaman'ın, geçmiş dönemde CHP'yi "darbeci" olmakla suçladığı paylaşımlası sosyal medyada gündem oldu. 

Çıkan iddialar sonrası CHP'den açıklamalar peş peşe geldi. CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem​, katıldığı bir TV kanalında "Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU İLE KONUŞTUM, BÖYLE BİR DANIŞMANI YOK" 

Konu hakkında bir açıklama da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'dan geldi. Nazlıaka, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyid ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur" diye konuştu.  

https://twitter.com/AylinNazliaka/status/1697672240190443699

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...