Tgrt Haber

CHP ve İYİ Parti arasında ipler iyice gerildi: Akşener'in sert sözlerine cevap gecikmedi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
26 Ağustos 2023 23:39 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 23:45
CHP ve İYİ Parti arasında ipler iyice gerildi: Akşener'in sert sözlerine cevap gecikmedi

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. "Adeta bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla mücadele ettik" diyen Akşener'in sözlerine CHP'den cevap gecikmedi. CHP eski milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir programda Akşener'in sözlerini "İnsafsızca eleştiri" olarak nitelendirdi.

İYİ Partilideri Meral Akşener​ Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyon’da günlerdir merakla beklenen konuşmasını yaptı. İsim vermeden Kılıçdaroğlu​'na sert sözlerle yüklenen Akşener, "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık, en nihayetinde maalesef seçimlerdeki yenilgiye engel olamadık." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu​ ve Mansur Yavaş​'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremediği için özür dileyen Akşener, "Bütün araştırmalarda bu iki arkadaşımızın rahatlıkla Cumhurbaşkanı seçileceğini gördük. Samimiyetimden şüphe duyulmasın diye adaylığımdan fedakakarlık ettim. Ben asıl sorunun kendi safımızda olduğunu göremedim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım" dedi.

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Akşener; "Her birimiz seçime ayrı ayrı girelim. Kendi kadrolarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" dedi

'GENEL BAŞKANIMIZ AKŞENER'İ TARTIŞTIRMADI'

Meral Akşener​'in sert sözlerine CHP kanadından cevap gecikmedi. CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin, Akşener'in CHP'ye yönelik sözlerine çok şaşırdığını ifade etti.

Partideki arkadaşlarının mezheplerinin ve siyasal düşüncelerinin ittifak içerisinde sürekli tartışıldığını belirten Tekin, şunları söyledi:

"Camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP'nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara cevap vermedi. Asla Akşener'i ve İYİ Parti​'deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP'nin çok ağır cümlelerle hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir."

Kaynak: Ajanslar
Sonraki Haber Yükleniyor...