Tgrt Haber

CHP'de yeni karar: Ön seçim!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
07 Haziran 2023 16:14 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 17:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin ortak mutabakatıyla milletvekili adaylarının artık ön seçimle seçileceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi​'nde (CHP) hayal kırıklığına neden olan seçim sonuçlarının ardından yeniden yapılanma çalışmaları hız kazandı. CHP​ Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem​, partisinin genel merkezinde bu yöndeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİN MADDELERİNDEN BİRİ

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ ve MYK üyelerinin ortak mutabakatıyla adayların ön seçimle belirlenmesine karar verdiklerini dile getirerek, “MYK’mızın ilk önemli kararlarından biri budur. Parti sözcümüzün dün açıklamış olduğu tüzük değişikliğinin kapsamında yer alan maddelerden biri de bu olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi emektarlarının bunu heyecanla beklediğini biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

"ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIYORUZ"

Sosyal medyada kendilerine yönelik eleştiri ve tepkileri dikkatli bir şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Erdem, “Biz her şart ve koşulda bütün yurttaşlarımızın her türlü fikir ve düşünce hürriyetinin teminatıyız. Önümüzdeki yerel seçimlerde ciddi başarıları elde edebilmek için bütün eleştirileri dikkatle masaya yatıracağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...