Tgrt Haber

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan tepki çeken sözler: Kızsalar da yine bize oy verirler!

01 Ağustos 2023 12:20 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 12:28
CHP'li Ali Mahir Başarır'dan tepki çeken sözler: Kızsalar da yine bize oy verirler!

Akbelen'deki eylemlerde vatandaşa parmak salladığı için eleştirilen CHP'li Ali Mahir Başarır, şimdi de tartışılacak bir açıklamaya imza attı. Başarır, yeni parti iddialarına ilişkin, "Bizim tabanımız kızsa da gelir yine CHP'ye oy verir" dedi. Bu sözler CHP'li seçmenlerin tepkisini çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır​'dan tartışma çıkaran bir açıklama geldi. Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesme karşıtı eylemlerde kendisine tepki gösteren bir yurttaşa parmak sallayan ve bu sebeple eleştiri alan Başarır, bu kez de yeni parti iddialarına ilişkin yaptığı yorumla tepkilerin odağı oldu.

ECEVİT ÖRNEĞİNİ VERDİ

Halk TV'ye canlı yayın konuğu olan Başarır'a, “CHP’de gördüğümüz liderlik değişimlerinin sonunda hep trajik bir şey var, partiden yeni bir parti çıkması. Baktığınız bu gidişatta böyle bir ihtimal görüyor musunuz?” sorusunu yöneltildi.

Soruya cevaben "Parti kurulması pek de başarılı sonuçlar vermemiş DSP​ dışında" ifadelerini kullanan Başarır, DSP’nin başarısının da Bülent Ecevit'in şahsından kaynaklandığını söyledi. 1999 seçimlerinde CHP​'nin baraj altında kaldığını hatırlatan Başarır, "Bu, tabii ki büyük bir üzüntüye neden oldu. Deniz (Baykal) Bey istifa etti ama toplumda şöyle bir rahatlık vardı: Evet biz kaybettik ama parti bir sol parti! Zaten bize oy veren seçmenin de büyük bir kısmı DSP’ye oy vermiş" dedi.

"YENİ PARTİ ÇÖZÜM DEĞİL"

Son seçimi yine AK Parti'nin kazanmasını değerlendiren Başarır, "Bu kadar travmatik bir üzüntü... Özür dilememizin sebebi de bu zaten. İnsanlar gerçekten bunu çok kabullenemedi ve üzüldü. DSP dışında bu başarı yok; sayın Sarıgül’ün hareketinde yok, Muharrem İnce’nin hareketinde yok. Bu anlamda CHP güçlü bir parti. Tabanın, benim ailem için de bu geçerli, ne olursa olsun CHP’ye kızsa da tepki verse de gider oyunu verir. Böyle bir tabanı var CHP’nin. Yeni bir parti kurmak çözüm değil. Asla benim de kabul edebileceğim bir şey değil" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...