Tgrt Haber

CHP'li Seçer'den Kılıçdaroğlu'na gönderme: Halkta karşılığın yoksa aday olma 

27 Haziran 2023 22:44 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 22:56
CHP'li Seçer'den Kılıçdaroğlu'na gönderme: Halkta karşılığın yoksa aday olma 

CHP'de 'değişim' sesleri yükselmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile başlayan çağrıya CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Seçer, partisindeki değişim ve kurultay tartışmalarıyla ilgili, "Elbette değişim olacak. Değişim, kafaları değiştirmeden olmaz. Benim halkta karşılığım yoksa, aday olmaya utanırım" dedi. 

Seçimlerin ardından ana muhalefet partisi CHP​'de 'değişim' sesleri yükselmeye devam ediyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu​'na bayrak açan ilk isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ olurken buna Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve ardından da Grup Başkanı Özgür Özel eşlik etti. 

Bu isimler arasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreninde, parti içindeki değişim​ ve kurultay çalışmalarını değerlendiren Seçer, 'değişim' dedi. 

Seçimi kazanmak için çalışmak gerektiğini söyleyen Seçer, "Değişim kafaları değiştirmeden olmaz. İnsanlar değişir kafalar aynı kalırsa değişim olmaz" dedi. 

"BU PARTİ SAHİPSİZ DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partide çalkalanmalar olduğunu söyleyen Seçer, "Arkadaşlar bu parti sahipsiz değil. Bu biz partiyi güvenli bir limana alırız. Bu işler kavga ederek, bağırarak olmaz. Elbette değişim olacak. Elbette hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ama kaş yaparken göz çıkarmayacağız. Bu partinin dirliği, birliği önemli. Akıl çerçevesinde, bir süreç çerçevesinde hangi noktadan bir değişim gerekiyorsa bir süreç başlatıp bu değişimleri gerçekleştiririz. Söylem mi değişecek, tüzük mü değişecek, program mı değişecek, genel başkan mı değişecek, belediye başkanı mı değişecek? Hepsi değişir" dedi. 

"GENEL BAŞKAN DA ELEŞTİRİ YAPACAK" 

Hayal kırıklığına uğradıkları bir seçim yaşadıklarını belirten Seçer, "Bununla yüzleşmeliyiz. Yüzleşirken de bağırmadan, çağırmadan, ‘her şeyi en iyisini ben bilirim’ demeden bu süreci değerlendirip değişimi dönüşümü başlatırsınız. Bir daha aynı hatayı yapmazsınız. Genel merkezimizde seçim sonuçlarından dolayı bir moral bozukluğu var. Sayın Genel Başkanımız geminin kaptanıdır. Ben partimi bu fırtınadan sonra güvenli bir limana çıkaracağım dedi. Katılıyorum. Hep beraber çıkaracağız. Kaptanı yalnız bırakamayız. Hepimiz eleştirimizi, özeleştirimizi yapacağız. Sayın Genel Başkanımız da yapacak" ifadelerini kullandı. 

"BÜYÜKŞEHİRLERE İLAVE YAPACAĞIZ" 

Yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin CHP'de aleyhinde algı yapacağını iddia eden Seçer, "Rakibimiz deneyimli. Safları sıklaştırmamıza müsaade etmeyecek. Hatta dağıtacak. 5 ay içinde adaylar belirlenir. Herkes bir olmak zorunda. Kongrelerimizi yapacağız. Bunu uygarca yapacağız. CHP’ye yakışır şekilde yapmamız lazım. Dilimize dikkat etmemiz lazım. Zehirlememiz lazım. 11 büyükşehir belediyesini asla kaybetmeyeceğiz. Hatta ilaveler yapacağız" dedi. 

 

Kaynak: Duvar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...