Tgrt Haber

CHP'li Mahmut Tanal'a soruşturma! Jandarma erini kovalamıştı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
30 Temmuz 2023 07:09 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 07:30

İçişleri Bakanlığı, Akbelen Ormanı’ndaki eylemde arama emrini alarak kaçan jandarma erini kovalayan CHP'li Mahmut Tanal hakkında soruşturma başlattı.

Muğla​'nın Milas​ ilçesi sınırları içinedik Akbelen Ormanı’nda ağaç kıyımı yapıldığı iddiasıyla başlatılan eyleme desteğe giden CHP​ Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki göstermişti. Tanal'ın jandarmaya yönelik "Eşkıya gibi fişleyemezsiniz" tepkisi gösterdikten sonra arama kağıdını alıp kaçan jandarma erini kovalamıştı. Yaşananların ardından  İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir 'kanun ordusudur' ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Eylemlerin 6. gününde Akbelen'e giden CHP'li Tanal, jandarmanın arama kağıdı göstererek, “İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?” demesi üzerine sinirlenerek, “Fişleme yapamazsınız, bana kararı gösterin” demişti.

Tanal, elinde yazılı karar olmadığını iddia ettiği jandarmadan kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı istemiş, bu üzerine jandarma eri Tanal'dan kaçmıştı. ”Eşkıya gibi hareket edemezsiniz” diyen Tanal, kendisinden kaçan jandarma erini kovalamıştı. Bu anlar sosyal medyada gündeme oturmuş, "Mahmut Tanal tutuklansın" başlığı TT (trend topic) olmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...