Tgrt Haber

CHP'li Öztrak'tan İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Haziran 2023 20:34 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 20:34
CHP'li Öztrak'tan İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj!

CHP'nin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan adaylığına soyunan Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı mesaj gönderdi. "Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak" diyen Öztrak'ın bu sözlerinin 'değişim' çağrısı yapan İmamoğlu'na yönelik olduğu şeklinde yorumlandı.  

Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başlayan ‘değişim’ tartışmaları durmak bilmiyor. Partide değişim çağrısını yapan ilk isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun adı başkanlık için anılıyor. 

Bugün gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Ekrem İmamoğlu, değişim çağrısını tekrarlarken, ucu nereye varırsa varsın söz konusu adımın mutlaka atılması gerektiğini vurguladı.  

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ" 

İmamoğlu 'değişimden kastınız ne?' sorusuna, "Ne gerekiyorsa o. Bugüne kadar denediğimiz yöntemlerle, başarı elde edemediysek eğer, yöntemleri değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da partinin ortak aklı ile tespit etmemiz gerekiyor. Ama bunu yapmak için önce durumu anlamamız, kabul etmemiz gerek.

Seçimi kaybettik. Yüzde 48 elbette kötü bir oran değil ama kazanmaya yetmeyen bir oran ve biz seçimi kaybettikten sonra, üstelik de seçim​ kampanyası süresince bu seçimi kazanmanın Türkiye’nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra seçimi kaybetmemize rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranamayız" diyerek cevap verdi. 

"KENDİ İŞLERİNE YOĞUNLAŞACAKLAR" 

Geride kalan seçim sürecine ilişkin konuşan ve yerel seçimleri işaret eden Öztrak, "İl Kongrelerimizin sona ermesine ve Parti Meclisimizin Kurultay tarihimize karar vermesine kadar Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak" dedi.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...