Tgrt Haber

CHP'lilerden 'Gizli Protokol'e sert tepki: Kılıçdarolu yanlış yaptı, kurultayı kaybetti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 15:05 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 15:17

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmak uğruna Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’a üç bakanlığı verdiğini ortaya koyan ıslak imzalı ‘Gizli Protokol’ ortaya çıktı. Yeniden gündeme gelen protolle ilgili CHP’lilerden sert eleştiri geldi: “Etik değil, Kılıçdaroğlu yanlış yaptı. Kurultayı kaybettirmesinin bir nedeni de bu.” 

CHP'lilerden

Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2023 Genel Seçimi’nde Cumhurbaşkanı adayı olan ve ilk turda kazanamayan eski CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile ikinci tur öncesi yapılan gizli protokolü bir kez daha gündeme getirdi. Sosyal medya hesabından protokolü paylaşan Özdağ, 6 ayın ardından tartışmalara noktayı koydu. TGRT Haber’de CHP’li Dursun Çiçek ve Kılıçdaroğlu’nun İletişim Danışmanı Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu detayları paylaştı. 

SÜRPRİZ OLDU, YÖNTEM YANLIŞ 

“Protokolü Ümit Bey'in açıklamasından sonra öğrendik” diyen Çiçek, kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Belgeyi siz de tavizkar buldunuz mu sorusuna Çiçek şu cevabı verdi: “Belge, Türk milliyetçisi olarak ortaya konulan ilkeler, Anayasa'nın ilk 4 maddesi Türklük tanımı bunları aynen katılıyoruz. Ancak bunların gizli bir belgeye konu edilmesi ve kurucu bir parti olan CHP’nin bu konuda başka bir partiye söz vermesi çok etik değil, doğru değil. İçişleri bakanlığı ve 2 bakanlık üzere toplam 3 bakanlığın zafer partisine verilmesinin planlanıyor olması, güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikle olmak üzere bakan yardımcılıkları MİT dahil olmak üzere Zafer Partisi'ne verilecek olması doğru değil. Bakanlıklar, teşkilat yapılandırmaları gibidir. Tekrar söylüyorum bu yöntem yanlıştı. Yoksa gönül ister ki bu görevleri Anayasaya bağlı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, vatansever kişiler icra etsin ve Türkiye bu görevlerden dolayı daha iyi günlere kavuşsun ister” dedi.

Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasındaki protokol ortaya çıktı

PROTOKOL GARİPSENDİ 

CHP lideri Özel protokolün tarafı olmadığına dikkat çeken Çiçek, şunları söyledi: “Süreci Özdağ başlattı. Özel'a nazaran gündeme gelme gündemde kalma, tartışma ihtiyacı olan bir parti. Partisinin gündeme taşımış oldu. Tabi siyaseten bu mümkün, doğru bir karar. Protokolün yöntemi gizli tutulması altını ittifaktan habersiz yapılması etik de değil, siyaseten doğru da değil. Bunlar yanlış ama protokolde yer alan hususlar zaten Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel ilkeleri, temel değerleri. Bu konuda hiç kimseye söz vermesine gerek yok. Zaten bizim kurucu irademiz bu, o açıdan da garipsendi” dedi. 

KILIÇDAROĞLU YANLIŞ YAPMIŞTIR 

“Yani yöntem etik değildir, siyasi değil, savunulacak bir yöntem değil” diyen Çiçek, “Özdağ ile böyle bir protokol yapılacaksa aynı diğer partilerle olduğu gibi masaya çağırılır. Hep beraber ilkeler çerçevesinde ortak karar alınırdı. Yani bu yöntemi gizliliği anlamakta zorlanıyoruz. Böyle bir yöntem siyasette olmamalı, bu yanlıştır. Kılıçdaroğlu yanlış yapmıştır” ifadelerini kullandı. 

SEÇİME FAYDASI OLMADI! KURULTAY SONUÇLARINI DA ETKİLEDİ  

Uslu, “Sadece gözümüzle görmemiştik ama içeriğini biliyorduk. Bugün ıslak imzalı halinin görmüş olduk ama yeni öğrendiğimiz bir şey yok. Bu belgenin açıklamış olması zor durumda bıraktı. Kurultayı kaybetmesinde bu şeyi protokolün gizli protokolün etkisi de muhakkak ki olmuştur” dedi.  Protokolün seçim sonuçları üzerinde olumlu faydası olmadığını belirten Uslu, şunları söyledi: “Başlı başına bir etik sorundu zaten” diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...