Tgrt Haber

CHP'nin Sezgin Tanrıkulu savunmasına eski ortaktan sert tepki: Utanç verici 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 10:45 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 10:59
CHP'nin Sezgin Tanrıkulu savunmasına eski ortaktan sert tepki: Utanç verici 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik, "TSK, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" suçlamasına sahip çıkan CHP'li Yüksel Taşkın'a, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ümit Özlale sert sözlerle tepki gösterdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri​'ne yönelik uçuk iddialarda bulunan CHP​ Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu​'nun açıklamaları politika gündeminde konuşulmaya devam ediyor. 

Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik, "TSK, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" diye konuşmuştu. 

CHP'DEN İDDİLARA SAVUNMA 

Tanrıkulu'nun suçlamalarına CHP'den destek minvalinde açıklama geldi. CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, "Hakaret değil, eleştiri" diyerek görüş bildirdi. İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ümit Özlale, CHP'nin bu savunmasına sert sözlere tepki gösterdi. 

X (Twitter) hesabından açıklamalarda bulunan Taşkın'ın sözlerini alıntılayan İYİ Partili Özlale, "İzmir'i temsil etmek için seçilen bu vekilin (!) Şanlı Türk Ordusu'na dil uzatanları savunması kabul edilebilir değildir. İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir" diyerek eleştirdi. 

https://twitter.com/UmitOzlale/status/1701569589732147592

PARTİSİNDEN TEPKİ GELMİŞTİ: KABUL EDİLEMEZ 

Konuya ilişkin ana muhalafet cephesinden açıklama geldi. Tanrıkulu'nun iddisının ardından Twitter hesabından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" demişti. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 08/09/2023 tarihinde TV100 isimli kanalda yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak yapmış olduğu yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesinde düzenlenmiş olan 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesinde düzenlenmiş olan 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.  

NE OLMUŞTU? 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çıktığı bir canlı yayında, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız" diye konulmuştu. 

Tepkilerin odağına yerleşen Tanrıkulu'nun iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan da tepki gelmişti. MSB'den yapılan açıklamada, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele ettiği vurgulanmış ve iddiaların 'iftira' olduğu aktarılmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...