Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya lideri Putin'e tahıl koridoru teşekkürü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Mart 2023 14:09 - Güncelleme : 25 Mart 2023 14:48
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya lideri Putin'e tahıl koridoru teşekkürü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ilişkiler ve Rusya-Ukrayna savaşının ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasındaki desteğinden ötürü Putin'e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ile Rus lider Vladimir Putin​, öğle saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı.

TAHIL KORİDORU​ DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, tahıl koridorunun yeniden uzatılmasıyla ilgili müspet tutumu dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti. Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların bir an önce müzakereler yoluyla sona erdirilmesine de önem verdiklerini ifade etti.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNDE YENİ ADIMLAR YOLDA

Öte yandan Soçi’de mutabık kaldıkları ekonomik iş birliğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen temelde yeni adımlar atabileceklerini belirtti.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya lideri Putin'e tahıl koridoru teşekkürü

Erdoğan hafta içi yaptığı açıklamada, tahıl koridoru meselesiyle ilgili birkaç gün içinde Putin ile görüşeceğini söylemiş, gerekli adımların atılacağını belirtmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...