Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'den sonra Zelenskiy ile görüştü: Arabuluculuğa hazırız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ocak 2023 17:28 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 18:42
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'den sonra Zelenskiy ile görüştü: Arabuluculuğa hazırız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Rusya lideri Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, öğle saatlerinde Rusya lideri Vladimir Putin​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan, Putin'den sonra Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​ ile de telefonda görüştü. İki lider görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeleri ele aldı. 

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını Zelenskiy'e iletti. Türkiye'nin esir değişimi konusunda bütün çalışmalarına devam ettiğini belirten Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda yürütülen süreci hızlandırmak için de diplomatik katkı sağlayabileceklerini dile getirdi. 

GAZ MERKEZİ VE SURİYE İÇİN SOMUT ADIM VURGUSU

Öte yandan Erdoğan, Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulması yönünde altyapıyı güçlendirdiklerini ve güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, bu konuda en kısa sürede yol haritasını tamamlayıp uygulamaya yönelik somut adımları atmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca Erdoğan Putin'e terör örgütü PKK'nın Türkiye’nin sınır bölgelerinden, özellikle Tel Rifat ve Münbiç’ten temizlenmesi için artık somut adım atılması gerektiğini söyledi. Suriye konusunda somut netice almak için rejimin yapıcı olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, siyasi süreçte birtakım adımları hayata geçirmesi gerekli olduğunu vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...