Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti yönetimine 'CHP' talimatı: Konuşmayın

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 16:45 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 17:13

CHP, yerel seçimlerde özellikle İstanbul ve Ankara için ittifak arayışını sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti yönetimine CHP’den için ‘Ne yaparlarsa yapsınlar, konuşmayın’ talimatı verdiği ortaya çıktı.  

AK Parti'de İstanbul ve Ankara için aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

Cumhur İttifakı, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Başkanı adayları için çalışmalarına titizlikle devam ediyor. CHP tarafında ise her ne kadar İstanbul ve Ankara için adaylar netleşse de İYİ Parti’den destek alamaması seçimi kaybetme riskini artırıyor. Ancak CHP’nin yeni lideri Özgür Özel, İYİ Parti’nin destek için kapısını çaldı. İYİ Parti ise yerel seçime muhalefetten bağımsız gitme taraftarı. TGRT Haber’den Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içinde muhalefetteki ‘ittifak’ durumları ile konuşma yasağı getirdiğini söyledi.

AK Parti yerel seçim için start verdi.  

ERDOĞAN’DAN ‘CHP’ UYARISI 

Gürses, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve ekibinin yerel seçim için doğru adaylarla gitmek için titizlikle çalıştığını söyledi. “Erdoğan seçime doğru adaylarla gidelim diyor” ifadelerini kullanan Gürses, Erdoğan’ın muhalefet ile ilgili konuşma yasağı getirdiğini belirterek şunları söyledi: “Erdoğan, ittifakların konuşulmasını yasaklamış parti içinde. Muhalefet ne yarsa yapsın. İYİ Parti, CHP, HEDEP ne yaparsa yapsın, ittifak yaptı ya da yapmadı, biz önümüze bakalım diyorlar. Muhalefetteki bu durumun bizim açımızdan güven verici bir durum olduğunu kamuoyuna açıklamayalım diyor. Oradaki ittifak senaryoları bozuldu, rahatlayalım havasında değil Erdoğan.” 

ERDOĞAN’IN SEÇİM KRİTERİ İSTANBUL 

“Erdoğan için temel kazanma kriteri İstanbul” diyen Gürses, “Eskiden İstanbul ve Ankara için adayları önce AK Parti açıklardı, sonra CHP açıklardı. Bu kez tersi bir durum oldu, CHP ilk önce açıkladı. AK Parti’de ve kamuoyunda İstanbul ile Ankara Belediyeleri Başkan adayları ile ilgili bazı isimler konuşuluyor. Ancak Erdoğan bunu çekirdek kadrosu ile titizlikle değerlendiriyor” dedi.   

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...