Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Engellemeye çalışan milletimizi sırtından hançerler

28 Şubat 2023 15:27 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 17:40
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Engellemeye çalışan milletimizi sırtından hançerler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta hasarlı binalardan uzak durulması çağrısını yaptı. Depremde binaları ayakta kalan TOKİ'nin sınavı başarıyla geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete de kentsel dönüşüm üzerinden mesaj yolladı. İdeolojik ve keyfi sebeplerle kimsenin millete yeni bedeller ödetmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Artık bu işleri kim engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi sırtından hançerlemiş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, deprem​ felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a ziyarette bulundu. Elbistan​ ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"9 saat arayla meydana gelen depremler ilçemizde çok büyük hasara yol açtı. Bilim insanları maruz kaldığımız afeti istisnai bir doğa hadisesi olarak tanımlıyor. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Malatya'da ne yazık ki can kayıplarımız oldu. Hasarlı binalardan uzak durmamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

'TÜM ENGELLERİN ÜSTESİNDEN GELDİK'

Depremzedelerin yaşadığı acının büyüklüğünün farkındayız. Milletimizin sergilediği dirayet karşısında duygulanmamak elde değil. Bu asil duruşa karşı devlet olarak biz de depremzedelerimize olan sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk günlerde deprem alanının genişliği, çetin kış şartları ve yıkımın büyüklüğü yürütülen çalışmaları olumsuz etkilemiş olsa da kısa sürede tüm engellerin üstesinden gelmeyi başardık. Karşımıza çıkan zorlukları birer birer aşarak, ihtiyaç duydukları her alanda depremzedelerin yanında olduk. Sadece Maraş'ta kurduğumuz ve dağıttığımız çadır sayısı 77 bine ulaştı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Engellemeye çalışan milletimizi sırtından hançerler

Ekiplerimizin yaptığı incelemelere göre Elbistan'da 3 bin 487 binadaki 4 bin 339 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Maraş'ın tamamına bakıldığında bu rakamın 45 bin 575 binada 119 binden fazla bağımsız bölüme ulaştığını görüyoruz.

Elektrik konusunda sıkıntı kalmadı. Doğal gaz hatlarındaki çoğu sorunu giderdik. İçme suyu konusunda yüzde 98’e ulaştık.

"SİZLERDEN 1 YIL İSTİYORUM"

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken şehirlerimizi yeniden inşa için gereken hazırlıklara başladık. Birkaç ay içinde deprem bölgesi genelinde köyevleriyle birlikte 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Kahramanmaraş​ için, Elbistan için 'hemen şimdi' inancıyla ilk etapta Maraş'ta 83 bin konut ve 18 bin 681 köyeviyle bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl müsaade istiyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Engellemeye çalışan milletimizi sırtından hançerler

MUHALEFETE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

Artık her kim zehirli diliyle kentsel dönüşüm işlerini engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlenmiş olacaktır. Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yok. İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz.

'TOKİ DEPREM SINAVINI GEÇTİ'

TOKİ​ deprem sınavını yaptığı binaların ön hazırlıkları, inşa kalitesi, depreme dayanıklılığı başta olmak üzere her alanda alnının akı ile vermiş. Bunu Van'da, Bingöl'de, Erzincan'da, Malatya'da, İzmir'de yaptık. Zemin + 3 veya 4 kat şeklindeki binalarda 3 oda, 1 salon olarak inşa edilecek konutlarımız, şehirlerimizin kendi mimarileriyle uyumlu olacak.

Fay hattı ve zemin sıvılaşması olan yerlerde sıvılaşmaya izin vermemekte kararlıyız. Bunun için yeni yerleşim yerlerini ovalardan dağlara doğru kaydırıyoruz."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...