Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na BBC tepkisi

05 May 2023 22:48 - Güncelleme : 06 May 2023 00:13

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçimlerine 8 gün kala gündeme dair gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Batılı medyanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklamını yaptığını belirterek, ''Sürekli bay bay Kemal'i pohpohluyorlar. Niye? Sebebi ne? Türkiye'yi batıya teslim etmeye söz verdiler. Batı'dan aferin almak için BBC'ye batıyla ilişkileri öncelik haline getireceğiz diye demeç vermiş'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçimlerine 8 gün kala TVNET'te gündeme dair gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete ve Batılı medyaya tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

Bu ara Karadeniz'deydim. Memleketim Rize'den başladık. Oradan Samsun'a doğru geldik. Meydanlarda özellikle muazzam bir coşku var ve bu coşku adeta bugün pik yaptı. Van öyleydi hele hele Erzurum benim siyasi hayatımda benim siyasi hayatımda görmediğim bir coşkuyla bizi karşıladı. Sadece meydan değil havalimanından meydana gidene kadar yolun sağı solu otobüs yol almakta zorlanıyordu. Emniyetin verdiği rakam Samsun'da 120 binin üzerindeydi. Bugün Erzurum 130 bin civarındaydı.

"TÜRKİYE İLE HESABINI KAPATAMAYANLAR, 14 MAYIS'A GÖZÜNÜ DİKMİŞ VAZİYETTE"

Seçime kadar da yoğun bir tempoyla mitinglere devam edeceğiz. Milletim şu anda 14 Mayıs'ı dört gözle bekliyor. Her şeyi tabi biz özellikle yaşadık. Ama seçime çok önem verdik. 14 Mayıs seçimi de tarihi bir dönüm noktası olacak. 14 Mayıs'ı yeni atılımlar yapacağımız Türkiye Yüzyılının bir miladı olarak görüyoruz. Bu seçimlere sadece biz değil tüm dünya ayrı bir önem veriyor. Türkiye ile hesabını kapatamayanlar da 14 Mayıs'a gözünü dikmiş vaziyette. PKK'sından FETÖ'süne terör örgütlerine bay bay Kemal'in 14 Mayıs için kendilerine verdiği umuda bel bağlamış durumda. Ne diyorlardı seçimi kazanacak bir adayla çıkmak lazım. Onu şimdi kenara koydular.

"BBC'YE 'BATIYLA İLİŞKİLERİ ÖNCELİK HALİNE GETİRECEĞİZ' DİYE DEMEÇ VERMİŞ"

Seçimi kazanıp kazanmaması önemli değil önemli olan kiminle seçime gireceğiz. Bu PKK'sından FETÖ'süne derken bakıyorsunuz Kandil destek veriyor. Kandilin dışındaki bütün terör örgütünün ele başları destek veriyor. Bunlar benim milletimin bir kenara koyacağı durum değil. 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecek. Bu bitmedi Batılı medya işini gücünü bırakmış Türkiye'deki seçimleri ana gündem maddesi haline getirmiş durumda. Sürekli bay bay Kemal'i pohpohluyorlar. Niye? Sebebi ne? Türkiye'yi batıya teslim etmeye söz verdiler. Batı'dan aferin almak için BBC'ye batıyla ilişkileri öncelik haline getireceğiz diye demeç vermiş. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu çok açık bir şekilde Türkiye'nin değil Batı'nın çıkarlarını öncelikli hale getireceğiz mesajıdır. Biz bu ülkeyi siyasi ve ekonomik prangalarından kurtarmak için çok mücadele verdik. 14 Mayıs teröristleri inlerinde yok edenler ile teröristlerle kol kola yürüyenler arasında geçecektir. ben milletime güveniyorum. Terörist sevicilere bu ülkeyi emanet etmeyecektir.

"MEVCUT CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI GÖREVE GELDİ! O KOKU HALİÇ'E GERİ DÖNDÜ"

Şimdi özellikle burada bir şeyi söylemem lazım. Malum hep söylüyorum İstanbul benim aşkımdır. Siyasete İstanbul'da başladım ve yine İstanbul'da büyükşehir başkanlığı yaptım. Peki, İstanbul'u biz kimden aldık? CHP'den aldık. Onlardan milletimizi İstanbul'u bize teslim etti. Onlardan sonra İstanbul daha farklı bir İstanbul haline geldi. Haliç'in halini bilirsiniz. Haliç kokudan geçilmezdi. Orada şimdi çocuk oyun parkları var. O hale getirdik. Mevcut CHP'li belediye başkanı göreve geldi. O koku Haliç'e tekrar geri döndü.

ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ'NDE YÜZYILIN MİTİNGİ

Bizim Atatürk Havalimanı'nda yaptığımız operasyonlardan biri Murat Dilmener Hastanesi'ydi. Bilişim Merkezi haline getirmek gibi hedefimiz var. Beyefendiler, Yenikapı alanını Cumhur İttifakı'na verme noktasında rahat değiller. Onlar Maltepe'de yapacakmış. Hayırlı olsun. Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesinde yüzyılın mitingini yapacağız. Bay bay Kemal Amerikalılara verme vaadinde bulunuyor. Ekonomi için de Amerikalı birini bulmuştu. Sadece tefecilerle değil terör örgütleriyle pazarlığa oturmuşlar. Karşımızdaki masa birilerinden aferin almak için yapmayacağı şey yok. Varsın onlar ilerlesinler, biz milletimizden duyacağımız dua için çalışmaya devam edeceğiz.

"KANDİL'İ BAŞINIZA GEÇİRECEĞİZ"

Bunlar zaman zaman Doğu'da artık bazı yeni gelişmeler olduğunu bir de Bay bay Kemal fısıldıyor daha güzel olacak gibi. Biz ise milli güvenliğimizi tehdit eden örgütlerle tarihin mücadelesini verdik. Terörle mücadele stratejimizde köklü değişime gittik. Önce çözüm süreciyle sürece başladık. Baktık bunlar uzattığımız elimizi ısırıyorlar. Bunları inlerinde vurmamış olsaydık, söylüyor ya bahar gelecek diye biz getirdik. Şu anda bunların sesleri duyuluyor mu?. Kandil'den sesleniyorlar. Fakat Kandil'i de başınıza geçireceğiz. Selo ne yaptı diyorlar. Daha ne yapsın. Nasıl böyle bir şey söylersin. Benim milletim sana bu fırsatı vermeyecek. Kimden hangi desteği alırsa alsınlar ülkemize zarar veremeyecekler.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR' SÖZÜNÜ AĞIZLARINDAN DUYMADIK"

Sınır ötesi harekatlarımız bitmiş değildir, doğru zamanı bekliyoruz. Kandil ne söylüyorsa, Pensilvanya ne söylüyorsa, Bay bay Kemal de aynısını söylüyor. 'PKK terör örgütüdür' sözünü ağızlarından duymadık. Çık söyle, söyleyemiyorsun. Terör örgütlerine yakayı kaptırdıkları için geri dönemiyorlar. Başaramayacaklar, kimse boş hayallere kapılmasın. Seçim öncesi ve sonrasında provokatif hadisenin yaşanmaması için güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor.

CHP'YE 'VAN' TEPKİSİ

O mitingde terörist başı Öcalan lehine slogan atıldı. PKK'ya destek veren 'dişe diş kana kan' diye sloganlar atıldı. Burası Türkiye, burası Van. İBB Başkanı burada konuşma yapıyor. Nasıl olur da 'dişe diş kana kan' sloganının atılmasına izin verilir? Bu görüntüleri CHP'den Bay Bay Kemal'den bir itiraz geldi mi? Hayır. CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızı da rahatsız eden bu mutlu etmiş olacak ki, terör örgütünün işareti ile karşılık veriyorlar. Böylelikle yaptıkları anlaşmaya sadık olduklarını gösteriyorlar. Seçim günü yaklaştıkça tüm boyaları dökülüyor. Terör örgütü bunları adeta kendisine benzetti. Hepsi terör örgütünün jargonuyla konuşmaya başladı. Biri terör örgütünün işaretini yapıyor, biri de kürsünden kurşun saçıyor. Neresi burası? Parlamento. Ülkemizin batısında ayrı, doğusunda ayrı konuşuyorlar. Kılıçdaroğlu, gitsen de Diyarbakır Anneleri'ne 'Selo'yu serbest bırakacağız' desen. Diyemez. Milletimiz her şeyin farkında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na BBC tepkisi

"MEYDANLAR CUMHUR İTTİFAKI'NIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ HAYKIRIYOR"

Deprem bölgesinin insanları birçok yere göç etmek zorunda kaldı. Bu bir yerde şehirlerin boşalması demektir. Konteyner kentlerle bunu telafi etme gayret içerisindeyiz. Kentlerine dönüp oy kullanacaklar da var. Biz kamuoyumuzu yokluyoruz. Meydanlarda yokluyoruz. Meydanlar, Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin üstünlüğünü adeta haykırıyor. Erzurum'da 130 bin kişi vardı. Aynı şekilde Van 50 binin üzerindeydi. Bütün bunlar bir şey gösteriyor. Meydanların dilini iyi bilirim dediğim şey bu. İzmir, Kılıçdaoğlu'nun milletvekili olduğu yer değil mi? Orada belediyenin yaptığı bir hizmet yok. Körfez rezillik, kokuyor. Belediye yapması lazım. Yaptı mı? Hayır. İstanbul İzmir arasını 3 saate indirdik. Manisa İzmir arasını da Sabuncu Veli Tünelini yaptık.

7'Lİ KOALİSYONUN SEÇİM OYUNLARI

Seçim, sosyal medyada trol ordularıyla değil, sandıkta milletle kazanılır. Sosyal medyadaki trol ordusu bay bay Kemal'e çalışıyor, bayağı da para veriyorlar. Bunlarla güya milletin aklını karıştırmaya çalışıyorlar.

"KARADENİZ GAZIYLA REFAH ARTIŞI OLACAK"

"Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için attığımız adımlarda karşımızda bunları bulduk. Mesela Karadeniz gazı. Bu kaynak bizi sadece enerjide dışa bağımlılığımızı kurtarmayacak. Oluşacak refah artışı her bir alana yansıyacak. Vatandaşımız bunu mutfağında görecek. Şimdiden zaten görmeye başladı. Evlerde bir ay tüm kullanımı ücretsiz yaptık. Mutfak ve su için kullanılan doğal gaza denk gelen yüzde 25'lik kısmı da 1 sene ücretsiz yaptık. Bununla kalmıyoruz. Şimdi ne var Gabar. Gabar'da çıkan petrolün milletimiz faydasını ve mutluluğunu yaşayacak."

"TOPLUMUMUZUN BEL KEMİĞİ AİLEYİ LGBT GİBİ SAPKINLIKLARDAN KORUMAK BİZİM İÇİN ESASTIR"

"Açık ve net konuşuyorum. CHP LGBT'ci midir, İYİ Parti LGBTC mi, HDP LGBT'ci midir, LGBT'ci. Aile bizim kutsalımızdır. Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Eğer güçlü bir aileniz yoksa güçlü bir millet kuramazsınız. Toplumumuzun bel kemiği aileyi LGBT gibi sapkınlıklardan korumak bizim için esastır. Aile bakanlığını biz kurduk. Yeni bir adım daha atıyoruz. Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Sayın Başkan bu nereden çıktı? Yıllar önce Başbakanlığım döneminde bir Norveç seyahatinde Norveç Başkanıyla yüzde itibariyle buranın gelirinin yüzde 25'ini gençliğin geleceğine rezerv olarak kullanıyoruz demişti. Bizde Aile ve Gençlik Bakanlığını bunun için kuruyoruz. Gabar Petrolü, Karadeniz gazının belli bir bölümünü biz bu bankada rezerv edeceğiz. Bu banka üzerinden ev hanımlarına ve gençlerimize destekler vereceğiz. Ev hanımlarımızın sigorta priminin 3'te1'ini ödeyeceğiz. Hayata geçireceğimiz gelir tamamlayıcı sistemiyle hiçbir ailenin belirli bir seviyenin altına düşmemesini sağlayacağız. Yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Gençliğimiz üzerinde emelleri olanlara aile yapımızı bozarak Türkiye'yi çökertmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...