Tgrt Haber

Şimdi de Der Spiegel: Erdoğan karşıtı kapak yaptılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 May 2023 17:49 - Güncelleme : 05 May 2023 18:27
Şimdi de Der Spiegel: Erdoğan karşıtı kapak yaptılar

The Economist ve Le Point'ten sonra Alman Der Spiegel dergisi de Türkiye seçimlerine etik dışı bir tutumla müdahil oldu. Dergi son sayısında Erdoğan karşıtı kapak ve yorumlara yer verdi.

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimi​ ve Milletvekili Genel Seçimi​ için geri sayım sürerken Batı basını, yanlı ve etik dışı bir tutum takınarak Türk seçmenini etkilemeye çalışıyor. İngiliz The Economist ve Fransız Le Point dergilerinden sonra Alman dergisinde de haddi aşan bir analiz yayınlandı.

KAPAKTA MANİPÜLASYON

Derginin yarın basılı şekilde piyasaya çıkacak son sayısında Türkiye​'deki seçimleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı konu aldı. Dergi, Erdoğan'ın fotoğrafına yer verdiği kapağında, "yenilmez" anlamına gelen "unbesiegbar" kelimesini kullandı ancak "un" ekini siliniyormuş gibi gösterdi. Kapakta "yenilmez"i "yenilmez değil" imasıyla gösteren Der Spiegel ayrıca, "Ayrılış mı yoksa kaos mu?", "Erdoğan kaybederse ne olur?" gibi ifadelere yer verdi.

ERDOĞAN'A KARALAMA

Der Spiegel, iç sayfalarda "sarsılmış" başlığını kullanırken, alt başlıkta da şu ifadelere yer verdi: "Recep Tayyip Erdoğan 20 yılı aşkın bir süredir iktidarda. Onun döneminde Türkler refaha kavuştu ama aynı zamanda baskıya da maruz kaldı. Ama şimdi ebedi başkan gerçekten de görevden gidebilir. Hayal kırıklığına uğramış destekçilere, yoksullaşmış yeni yetmelere, genç seçmenlere ve Erdoğan'ın yerine geçebilecek adama doğru bir yolculuk."

DEMİRTAŞ'IN DEMECİNE DE YER VERDİLER

Haberde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Muhalefet her zamankinden daha iyi hazırlandı. Erdoğan bu sefer kesin kaybedecek." ifadesine de yer verildi.

Bir başka bölümde ise FETÖ'nün "MİT tırları kumpası"nda görüntüleri yayınlayan ve yapılan yargılamada 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni firari Can Dündar'ın, "O gün gelirse" başlıklı makalesi yer aldı.

YEŞİLLER PARTİSİ'NDEN ERDOĞAN KARŞITI ÇAĞRI

Öte yandan Anadolu Ajansı'nın haberine göre Der Spiegel, Alman Yeşiller Partisi’nin Türkiye'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmemesi çağrısında bulunduğunu yazdı. Partinin yönetim kurulu toplantısının karar metnine dayandırılan haberde, "Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllarca süren otoriter yönetiminin ardından demokrasi ve hukukun üstünlüğüne geri dönmek için gerçek bir şans var" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...