Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı poşetle çöpe atılmıştı! Yüreğir Belediyesi soruşturma başlattı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ekim 2024 15:08 - Güncelleme : 14 Ekim 2024 15:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı poşetle çöpe atılmıştı! Yüreğir Belediyesi soruşturma başlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları, Adana'nın Yüreğir Belediyesi'nde poşete koyularak çöpe atılmıştı. Belediye Başkanı Ali Demirçalı yapığı açıklamada, soruşturma başlatıldığını söyledi. Demirçalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanımıza yapılmış saygısızlık tüm topluma yapılmıştır. Gereği neyse yapılacaktır."

Adana​ Yüreğir Belediyesi'nin bahçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın poşet içine konulup atılan portresi bulundu. AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, tablonun, AK Parti döneminde makamda olan ancak CHP'li Ali Demirçalı'nın seçimi kazanmasının ardından indirttiği fotoğraf olduğunu iddia etti. 

KOMPLO KURULDUĞUNU İDDİA ETTİ

Demirçalı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine komplo kurulduğunu iddia etti. Olayı gerçekleştirdikleri kamera kaydıyla tespit edilen iki kişinin AK Parti'li belediye başkanı döneminde işe alındığını öne süren Demirçalı, "Karı koca aynı anda çalışıyor diye eşini çıkardığımız için böyle bir yola başvurmuşlar. Burası bir aile şirketi değil, sonuçta bizim gelir gider dengemiz var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı poşetle çöpe atılmıştı! Yüreğir Belediyesi soruşturma başlattı - 1. Resim


Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden prim yapılmaya çalışıldığını dile getiren Demirçalı, sözlerini şşöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'mızın üzerinden prim yapmaya çalışan AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile meclis üyelerini biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum çünkü bu yapılan kabul edilir bir şey değil. Sonuçta hepimizin, bizim Cumhurbaşkanı'mız. Ona yapılmış saygısızlık tüm topluma yapılmıştır. Bu arkadaşlarımızdan biri hala bizde çalışıyor, görevine devam ediyor. Şu anda soruşturmayı başlattık, gereği neyse yapılacaktır. Bugün de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Konuyu gazeteden öğrendim. Arkadaşlarımız hemen inceleme başlattı. Ne gerekiyorsa yapacağız, sonuna kadar gideceğiz."

Kendilerinde Erdoğan'ın çok sayıda portresinin bulunduğunu dile getiren Demirçalı, "Fotoğrafın dışarıdan mı getirildiğini, belediyenin içinden mi temin edildiğini bilmiyorum. Bunu yapanlar belediye çalışanları olduğu için belediyenin içinden de almış dışarıdan da getirmiş olabilirler." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı poşetle çöpe atılmıştı! Yüreğir Belediyesi soruşturma başlattı - 2. Resim


TEŞKİLATLARDAN TEPKİ YAĞDI

Belediye önünde bir araya gelen AK Parti Adana Milletvekili Faruk Aytek, AK Parti Adana il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileriyle partililer olaya tepki gösterdi.

Katılımcılar, Demirçalı'nın makam odasında Erdoğan'ın fotoğrafının gözüktüğü ve gözükmediği anlara ilişkin çekilmiş fotoğrafları taşıdı.

AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, basın açıklamasında, seçim sonuçlarını milletin takdiri olarak gördüklerini belirterek, "Bugüne kadar geldiğimiz süreçte maalesef aynı olgunluğu, siyasi saygıyı CHP'li belediye yönetimi tarafından göremiyoruz. Öncelikle sırf siyasi düşüncelerinden dolayı emeğiyle, alnının teriyle çalışan işçilerimizi işlerinden ettiler." dedi.

'HADSİZLİK VE AHLAKSIZLIK'

Belediye yönetiminin "içindeki kini gizleyemediğini" dile getiren Gülaçtı, şöyle konuştu:

"Yüreğir Belediye başkanının görevi devraldığı sırada makam odasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ait fotoğraf sonrasında indiriliyor ve belediye bahçesi içerisinde saygısızca muameleye maruz bırakılarak çöp poşeti içinde, uygun olmayan şekilde bulunuyor. Burada sadece bir fotoğrafın indirilmesini ve atılmasını konuşmuyoruz, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na, milletin iradesine, milli iradenin en yüksek temsil makamına yapılmış küstahça bir saldırıyı konuşuyoruz. Bu hadsizliğin ve ahlaksızlığın sorumluları bilsinler ki siz ancak bir fotoğrafı indirip atabilirsiniz ancak bu milletin gönlünden Recep Tayyip Erdoğan sevgisini asla söküp atamazsınız."

Gülaçtı, olayın doğrudan Türk milletine yapılmış hakaret olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...