Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Eylül 2023 09:38 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 09:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Hindistan'a gidecek. Erdoğan'ın ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığı makamına ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 18'inci G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Hindistan​'ın yolunu tutacak. Başkent Yeni Delhi​'de düzenlenecek ve 3 gün sürecek ziyarette G20 liderleri, "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" ana teması altında gerçekleştirilecek 3 oturumda temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyareti sırasında ise yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​ vekalet edecek.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; konuya ilişkin tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkereye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 10 Eylül'de sona erecek Hindistan ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz vekalet edecek.

SONRAKİ DURAK ABD

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan’daki yoğun görüşmenin ardından 17-21 Eylül’de de ABD’ye gidecek.Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılacak Erdoğan, Genel Kurul’da dünya liderlerine hitap edecek.

RUSYA ZİYARETİNDE DE CEVDET YILMAZ VEKALET ETTİ

Hafta başında Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın merakla takip ettiği zirvede tahıl koridoru anlaşmasının yeniden sağlanması için girişimlerde bulunmuştu.

Erdoğan'ın Rusya ziyareti sırasında da Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...