Tgrt Haber

Putin'den sonra sırada G20 var! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi turu sürüyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
08 Eylül 2023 07:28 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 07:55
Putin'den sonra sırada G20 var! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi turu sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın dikkatle takip ettiği Putin ile görüşmesinin ardından diplomasi ataklarını G-20 Zirvesi'nde sürdürecek. Hindistan'daki zirvede tahıl koridoru, İslamofobi, Kıbrıs sorunu gibi önemli konular Erdoğan'ın dosyaları arasında. Bir sonraki durak ise ABD'deki BM Genel Kurulu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası diplomasi alanında son dönemde yürüttüğü etkin politik adımlarını yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Son olarak dünyanın yakından takip ettiği buluşmada Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Rusya​'da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de G-20 Zirvesi için bugün Hindistan​ gidiyor.

İLK SIRADA TAHIL KORİDORU VAR

Yeni Delhi'de düzenlenecek zirvede, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, tahıl koridorunun geleceği öncelikli konu olarak ele alınacak. Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki arabulucu rolü değerlendirilecek. G-20’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyetler arası görüşmelerin yanı sıra birçok hükümet ve devlet başkanıyla baş başa görüşme yapması da planlanıyor. Çin ve Rusya’nın katılmayacağı zirvede Erdoğan’ın ikili temasları dikkatle takip edilecek.

Erdoğan’ın zirvede mevkidaşlarına son dönemlerde zirveye çıkan İslam düşmanlığı, mültecilerin durumu, iklim değişikliği, Kıbrıs sorunu ile Rusya-Ukrayna savaşında gelinen son durum ve tahıl koridoru başlıklarında bilgilendirme yapması planlanıyor.

SIRADA BM GENEL KURULU VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan’daki yoğun görüşmenin ardından 17-21 Eylül’de de ABD’ye gidecek. Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılacak Erdoğan, Genel Kurul’da dünya liderlerine hitap edecek.

Putin'den sonra sırada G20 var! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi turu sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Büyükelçisi Vaino Reinart, İsveç Büyükelçisi Malena Mard ve İrlanda Büyükelçisi John Mccullagh’ı ayrı ayrı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabullerde elçiler, Erdoğan’a güven mektubu sundu. Elçiler ve Erdoğan hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...