Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Denizler mülteci mezarı oldu

10 Eylül 2023 13:33 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 16:30

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sona eren G20 zirvesinin ardından açıklamalarda bulundu. Mülteci krizinin yaşandığı dünyanın kimseye güven vermeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Denizler mülteci mezarı oldu" dedi.

G20 Liderler Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. Rusya-Ukrayna savaşından mülteci sorununa kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kur'an-ı Kerim​'e yönelik saldırılar ve Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan gerginlikle ilgili önemli mesajlar verdi.

"6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim krizine de değindi. Erdoğan, "Gezegenin karşılaştığı çevre sorunlarını konuştuk. Yaşanan küresel iklim krizleri zirvede ele alındı. Küresel iklim krizleri zirvede ele alındı. Ortak evimiz olan dünyayı korumaya devam edeceğiz. Afrika'dan Asya'ya milyonlarca insan çok kötü şartlarda çalışmakta ve ter dökmektedir." diye konuştu.

"DENİZLER MÜLTECİ MEZARI OLDU"

Mülteci krizine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak biz bu adaletsizlere itiraz ediyoruz daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Ülkemize sığınan 4 milyonu aşkın mağdura sahip çıkıyoruz. Mülteci krizinin yaşandığı dünya kimseye güven vermez. Denizler mülteci mezarı oldu." dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN"

"Türkiye olarak biz daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesiyiz."

"SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için çalışıyoruz. Karadeniz'de sukuneti bozacak, bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz. Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sona eren G20 zirvesinin ardından açıklama yapıyor.

"KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASI İNSANLIK SUÇUDUR"

"Demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yapan ülkelerin çoğu barbarlık karşısında üç maymunu oynamaktadır. Polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılması açık provokasyondur, insanlık suçudur. Kimse tepkisiz kalmamızı beklemesin. İnsanlığın ortak geleceği adına İslam düşmanlığının yükseldiği tüm ülkelerin, bu konuda artık daha kararlı politikalar izlemesi gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin teklif ve gayretleriyle, kutsal kitaplara saldırı, G20 bildirisinde de kınanmıştır."

ERMENİSTAN'DAN KARABAĞ SINIRINA YIĞINAK

"Bölgeyi sükûnete davet ediyoruz. Ermenistan'ın attığı adımlar doğru değil, kabullenilemez. AB üyesi ülkeler de buna olumlu bakmıyor. Aliyev ile görüştüm, Paşinyan'la da yarın yapacağımız görüşmede böyle bir seçimi kabullenmemizin mümkün olmadığını ileteceğiz."

Erdoğan, zirve sonrası önemli mesajlar verdi.

"Guterres'ten 2. bir mektup talebim olacak. Tahıl koridorunun işlevsel hale gelmesinden umutsuz değilim. Anlaşma yeniden devreye girebilir. İsveç de İsveç diyorlar. F-16 konusunda İsveç şartı yaklaşımları var. F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil. İsveç'in NATO'ya üye olmasına ben değil, TBMM karar verecek."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...