Tgrt Haber

Dağda ararken denizde buldu... Ağına geleni görünce hemen yardımına koştu! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ekim 2023 22:45 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 23:06

Giresun'un Keşap ilçesinde, kaçarak denize giren bir ayı, denizin ortasında tükenmiş bir halde bulundu ve balıkçılar tarafından fark edilen yavru ayıyı kurtarmak için balıkçılar seferber oldu. Bayılmak üzere olan ayının yardımına koşan balıkçılar ağ yardımıyla tekneye çıkardı. 

Keşap ilçesi sularında avlanmaya hazırlanan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 250-300 metre açıkta yüzen bir yavru ayıya rastladılar. Tekneleriyle onu takip etmeye başladılar ve bir süre sonra ayının denizin ortasında bitkin bir halde olduğunu fark ettiler.

Balıkçılar, ağ kepçe kullanarak ayıyı yakaladılar ve tekneye aldılar. Ardından ayıyı kıyıya getirdiler. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi ve ayıyı teslim aldı. Ayının sağlık kontrolünden sonra doğal yaşamına bırakılacağı belirtildi. 

"HAYVAN YORULUR DİYE DÜŞÜNDÜK"

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Giresun​ açıklarında ayıyı ölmekten son anda kurtaran balıkçı​ Mustafa Demir o anları, "Biz limandayken arkadaşlar aradı, ayının bize doğru koşarak illerlediğini söyledi. Biz ilk başta göremedik, sonradan denizde olduğunu fark ettik. Sahil Güvenlik ekiplerini aradık, bize beklememizi söylediler. Hayvan yorulur ve boğularak ölür diye yardımcı olmak için denize açıldık. Kendi çabalarımızda biraz uğraştıktan sonra tekneye aldık" dedi. 

Ayı yakalayan balıkçı

"BÜYÜK OLDUĞUNU FARK ETTİK" 

Demir, ayının sular içerisinde küçük göründüğünü ancak tekneye çıkardıklarında göründüğünden daha  büyük olduğunu fark ettiklerini ve hayvanın can havliyle saldırıya geçtiğini söyleyerek, "Yetkililer hayvanı doğaya salmak için daha yüksek kesimlere götüreceklerini söylediler, ayı​ 8-9 aylıkmış, çok ilginç oldu. Daha önce denizde domuz olduğunu görmüştük ama ayıyı ilk defa gördük. Merak edip limana gelen çok insan oldu, tehlike olmaması için yanaştırmadılar, ardından yetkililer araca koyup götürdüler" diye konuştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...