Tgrt Haber

Davutoğlu'ndan '6'lı yönetim' eleştirilerine net mesaj: Biz çıkalım masadan seçim mi kazanacaksınız?

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Ocak 2023 05:32 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 05:40
Davutoğlu'ndan '6'lı yönetim' eleştirilerine net mesaj: Biz çıkalım masadan seçim mi kazanacaksınız?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, olası iktidarlarında 6'lı masada, her partinin oy oranına göre bakanlık alacağı ve 6'lı masadaki genel başkanların imza yetkisiyle cumhurbaşkanının hareket edeceğine yönelik çıkışı sonrası tepkiler çığ gibi artmıştı. Davutoğlu gelen tepkilerden sonra sözlerinde geri adım atmazken, "Biz çıkalım masadan, seçim mi kazanacaksınız çok bilmişler?" diyerek masaya gözdağı verdi.

Gelecek Partisi​ Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu​, seçecekleri adayın 6'lı masa​ liderlerinin sözlerini kabul etmemesi durumunda kriz çıkacağını söylemişti. Davutoğlu'nun bu açıklamaları muhalif kesimlerde rahatsızlık çıkarırken, İYİ Parti​'den de duruma sert tepki gelmişti. 

Davutoğlu 6'lı masa tarafından seçilen adayın genel başkanların sözleri çerçevesinde harekete edeceğini söylerken, "Seçtiğimiz Cumhurbaşkanı 'sizin oylarınız düşüktü' derse kriz çıkar, Meclis desteğini kaybeder, yeniden seçime gideriz" ifadelerini kullanmıştı. 

TEPKİ GELDİ 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bu sözlerine İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu​ Davutoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili, "Bahsedilen çerçevede motamot 'Cumhurbaşkanı biz dedik şunu yapacak, biz dedik bunu yapmayacak' şeklindeki bir yaklaşımı doğru bulmayız, milletimiz de doğru bulmaz" diyerek Gelecek Partisi liderine katılmadıklarını açıkça aktarmıştı. 

DAVUTOĞLU RESTİ ÇEKTİ: BİZ ÇIKALIM SEÇİM Mİ KAZANACAKSINIZ? 

Davutoğlu, kendilerine yönelik "Yüzde 1 oy ile söz sahibi olmak istiyor" yorumlarına, "Daha iktidara gelmeyen, trollerin hedefi haline gelen Başbakan'a dönüp oy oranını sorana ben nezaketsiz derim, Türk siyasetini bilmiyorsun derim. Bunu açan biri ile de konuşmam. Bu çok rencide edici bir şey. Oy oranımız çıkınca görürsünüz" diyerek sert şekide cevapladı. 

Davutoğlu sözlerinin devamında 6'lı masanın üyelerine mesaj vererek, "Biz çıkalım masadan, seçim mi kazanacaksınız çok bilmişler?" diyerek net konuştu.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...