Tgrt Haber

DEM Parti CHP'ye yeşil ışık yaktı! İşte pazarlık masasındaki iller

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 12:54 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 13:00
DEM Parti CHP'ye yeşil ışık yaktı! İşte pazarlık masasındaki iller

CHP, yerel seçimlerle ilgili işbirliği konusunda rotayı DEM Parti’ye çevirdi. İşbirliğine yeşil ışık yakan Dem Parti ile CHP arasında pazarlıklar başladı. Peki masada hangi iller var? İşte Ankara kulislerine yansıyan detaylar…

İYİ Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ittifak konusunda kapıyı kapatmasının ardından CHP​ rotasını DEM partiye çevirdi. CHP lider Özgür Özel, DEM Partili, Tuncer Bakırhan​ ve Tülay Hatimoğulları ile birlikte görüştü. Görüşmede yerel seçimde iş birliği ele alındı. Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, CHP ile DEM Parti​ arasındaki görüşmenin perde arkasını anlattı. 

DEM’DEN İKİ TALEP 

“Tülay Hatimoğulları’nın Özel'e size eş başkan diyesim geldi” sözüne dikkat çeken Sözcan, şunları söyledi: “CHP’nin özellikle İstanbul'un kazanılması noktasında Dem Partinin oylarına ihtiyaç duyduğu biliniyor.  Daha önceki yerel seçimlerde HDP ile Mersin, Adana, İstanbul ve bazı illerde işbirliği yapılmıştı. HDP, Ankara ve İstanbul'da aday çıkartmamıştı. DEM Parti kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı. Ancak bu da bir pazarlık aslında. DEM Partinin istediği 2 şey var. Biri muhatap alınmak yani hem bize geliyorsunuz, pazarlık yapıyorsunuz ancak biz yokmuşuz gibi davranıyorsunuz. Aynı fotoğraf karesine yer alacaksınız. Muhatap alınmaktan memnunlar. Diğer ise belediye meclisi üyeliklerinde il genel meclisi üyelikleri, başkan yardımcılarını isteyebilirler. Bütün bunlar ayrıntılı bir biçimde pazarlık masasında bulunuyor” dedi. 

HANGİ İLLER PAZARLIK MASASINDA 

“Şu an itibariyle DEM Parti CHP’ye yeşil ışık yaktı, bundan sonra müzakereler devam edecek” diyen Sözcan, şunları söyledi: “O pazarlıklar karşısında İstanbul ve Ankara, Adana, Mersin gibi iller pazarlık konusu. Tüm Türkiye genelinde değil ancak bölgesel ve il bazında işbirlikleri olacak gibi görünüyor.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...