Tgrt Haber

DEM Parti'nin İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan isimler...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 09:01 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 09:20
DEM Parti'nin İstanbul adayı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan isimler...

DEM Parti, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin ardından İstanbul'da kimi aday çıkaracağı oldukça merak ediliyor. Peki DEM Parti İstanbul için kimi seçecek? İşte kulislerde konuşulan isimler...

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olma ihtimali bir süredir gündemdeydi. Başak Demirtaş, yazılı açıklama yaparak aday olmayacağını açıkladı.

Demirtaş, 5 şubat 2024 Pazartesi günü partiyi temsil eden bir heyet ile bir araya geldi. Başak Demirtaş, kararı Dem Parti’yle koordinasyon içinde aldıklarının altını çizdi. Demirtaş yaptığı açıklamada; "Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" dedi.

İSTANBUL İÇİN KİM SEÇİLECEK?

Dem Parti de Demirtaş'ın açıklamasını doğrular bir paylaşım yaptı. Ayrıca DEM Parti'nin belediye başkan adaylarının isimlerinin 9 şubat 2024 tarihine kadar kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

4 İSİM LİSTEDE

Peki Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin ardından DEM Parti, İstanbul'da kimi aday gösterecek? Kulislerden edinilen bilgilere göre; DEM Parti'de İstanbul için Meral Danış Beştaş, Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu isimleri geçiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...