Tgrt Haber

Son dakika! Selahattin Demirtaş pes etti! Siyaseti bıraktığını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 15:18 - Güncelleme : 31 May 2023 16:26
Son dakika! Selahattin Demirtaş pes etti! Siyaseti bıraktığını açıkladı

Son dakika haberi: HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Hakkındaki terör davası kapsamında Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​, partisi ve desteklediği cumhurbaşkanı adayı için başarısızlıkla sonuçlanan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

SEÇİMDEN 3 GÜN SONRA HAVLU ATTI

14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı​'nın, 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı seçimlerde kaybeden tarafta yer alan Demirtaş havlu attı. Seçim​ sonuçlarından dolayı özür dileyen Selahattin Demirtaş, aktif siyasete nokta koyduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

'AKTİF POLİTİKAYI BIRAKIYORUM'

"Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

'Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.'

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle."

KILIÇDAROĞLU'NA OY İSTEMİŞTİ

Seçim süreci boyunca sosyal medya hesabından sık sık açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için oy istemişti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...