Tgrt Haber

Millet İttifakı'nda çatlak: Demokrat Parti yerel seçim kararını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 10:06 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 10:07
Millet İttifakı'nda çatlak: Demokrat Parti yerel seçim kararını açıkladı

Yerel seçimlerden sonra fiilen dağılan Millet İttifakı'nın üyelerinden Demokrat Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesi yol haritasını çizdi.

14 Mayıs seçimlerinde iş birliğine rağmen istediğini alamayan Millet İttifakı​, seçimlerin ardından dağıldı. İYİ Parti cephesinde ittifaka kapıları kapatan açıklamaların ardından, ittifakın bir üyesinden daha benzer hamle geldi.

Gültekin Uysal​ liderliğindeki Demokrat Parti​, yerel seçimlere kendi aday ve logosuyla girme kararı aldı. DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, konuya ilişkin Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

KENDİ LOGOSU VE ADAYLARIYLA KATILACAK

Aksoy, “81 ilde kendi adaylarımızı ve meclis üyelerimizi çıkartacağız.Kendi logomuz ve kurumsal kimliğimizle seçimlere katılacağız” dedi. 

'MECLİSTE ÇOĞUNLUK ÖNEMLİ'

Yürüttükleri çalışmalar sonucunda özellikle Ege ve Güneydoğu bölgesinde iddialı olduklarını söyleyen Aksoy, “Kurumsal kimliğimizle birlikte o bölgelerde, güçlü olan adaylarla seçime gireceğiz. Şu an birçok talep geliyor, biz de değerlendiriyoruz. Demokrat Parti olarak biz sadece adaylara odaklanmadık. Meclis üyeleri de bizler için önemli. İstanbul ve Ankara’ya baktığımızda, Meclis çoğunluğu sizde olmadıktan sonra belediye başkanları ciddi sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla Meclis üyeliklerinin de büyük titizlikle üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİNE AÇIK KAPI

Yerel seçimlerde işbirliği de yapabileceklerini ifade eden Aksoy, “Seçim yaklaştıkça bu durum daha da belirginleşir. Yerel seçimlerde iş birliği yapmak daha da önemlidir. Her partinin kendi kitlesi vardır ve iş birliği sayesinde mikro düzeyde daha fazla etkili olabilirsiniz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...