Tgrt Haber

İmamoğlu'na sert çıkış: CHP kariyer yapma yeri değil!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
07 Ağustos 2023 07:05 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 09:12
İmamoğlu'na sert çıkış: CHP kariyer yapma yeri değil!

CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" sloganıyla başlattığı 'genel başkanlık' tartışmalarına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katıldı. Parti lideri Kılıçdaroğlu'na arka çıkan İlgezdi, İmamoğlu için, "CHP kariyer yapma yeri değildir dedi?" dedi.

CHP​'de 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta düzenlenen iki turlu seçim sonrası başlayan kargaşa devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun seçim yenilgisinin ardından partide bir "değişim" gerekliliği olduğunu belirterek başlattığı muhalif hareket, parti tabanında karşılık bulsa da genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ destekçilerinin tenkitlerine de maruz kalıyor.

"CHP KARİYER YAPMA YERİ DEĞİL"

İmamoğlu'nun parti liderliğine soyunduğu iddia edilen "değişim" hareketine son tepmi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'den geldi. Bir otelde düzenlenen  CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde konuşan İlgezdi, İmamoğlu'na sert eleştiriler getirdi. Seçmenin partiye kırgınlığı sürerken, durup dururken ortaya bir değişim tablosunun en büyük yanlış olduğunu söyledi.

"Değişim" olayını İmamoğlu'na belediye başkanları toplantısında sorduğunu belirten İlgezdi, "Dedim ki, 'Bana şu değişimi anlat.', dedi ki, 'Ben bilmiyorum'. Değişimin ne olduğunu bilmeden sen hangi değişimden bahsediyorsun? Neyin değişimi? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin kariyer yapma yeri değildir." dedi.

Kongrede konuşan CHP'nin eski İstanbul milletvekili Berhan Şimşek ise, " Bu gemi batmıyor arkadaş, Cumhuriyet Halk Partisi gemisi kimse tarafından batırılamaz. Biz direnişin ve devrimin örgütüyüz, biz vazgeçmeyeceğiz." dedi.

"GELENEĞİ, KÜLTÜRÜ BİLMİYORLAR!"

Değişim tartışmasına ilişkin sözlerini sürdüren Başkan İlgezdi, seçim sürecinin ardından hiçbir siyasal değerlendirme yapmadan, sanki 'Kemal sen kalk ben geliyorum' diyen bir kadronun ayağa kalktığını belirtti.

Değişimcilere yönelik olarak sarf ettiği, "CHP'nin hiçbir geleneğini, kültürünü bilmiyorlar" tespitiyle sözlerini sürdüren İlgezdi "Hiç Ecevit'in bu partide nasıl genel başkan olduğunu, bu değişimin nasıl olduğunu okumamışlar. Tabi ki hepimiz değişeceğiz bu koltuklar kimsenin babasın malı değil, Kemal Kılıçdaroğlu gidecek bir gün başkası gelecek, Battal İlgezdi gidecek bir gün buraya başkası gelecek. Bizim konuşacağımız yer burası, parti meclisleri, kendi örgütlerimiz" dedi.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...