Tgrt Haber

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcıları belli oldu! İşte Türkiye’nin dış politikasındaki “A Takım” böyle şekillendi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 09:29 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 09:29

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan atama kararı ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcıları belli oldu. Buna göre eski dönemde görev yapan 3 isim görevine devam ederken yeni olarak ise Ahmet Yıldız da atandı. 

Meraklı bekleyiş sona erdi. Yeni kabinenin belli olmasının ardından gözlerin çevrildiği Bakan Yardımcılığı görevine getirilen isimler belli oldu. Gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Dışişleri bakan yardımcılığı sayısı 4’e yükseldi. MİT eski Başkanı Hakan Fidan’ın ekibinde yer alacak isimler Yasin Ekrem Serim, Burak Akçapar, Mehmet Kemal Bozay ve Ahmet Yıldız olarak duyuruldu.

DIŞİŞLERİ’NDEKİ YARDIMCI SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu döneminde Bakan Yardımcısı olarak atanan Yasin Ekrem Serim, Burak Akçapar ve Mehmet Kemal Bozay aynı göreve tekrar atandı. 2016'da Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Yıldız da tekrar Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

AHMET YILDIZ KİMDİR?

Daha önce Dışişleri Bakanlığındaki merkez görevleri kapsamında Orta Doğu, Irak, istihbarat, konsolosluk ve protokol konularından sorumlu birimlerde çalışan Yıldız, yurt dışında farklı ülkelerde ateşe, başkonsolos, müsteşar ve büyükelçi olarak hizmet vermişti. Yıldız, 2014'te Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığına, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilmiş, 2016'da da Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. AK Parti milletvekilliğine 2018'de seçilen Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığının yanı sıra NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...