Tgrt Haber

Cumhur İttifakı'na katılan DSP lideri Önder Aksakal'a cenazede protesto: 3 koltuğa partiyi sattılar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 16:58 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 17:18

DSP lideri Önder Aksakal, dün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge'nin cenazesinde şok bir tepkiyle karşılaştı. Cumhur İttifakı'na katıldığı için bir partili tarafından eleştirilen Aksakal, gelen tepkilere "Aptal herif, terbiyesiz herif" sözleriyle cevap verdi.

Bursa​'dan ailesiyle gittiği İstanbul​'daki bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunan aracında ailesi tarafından ölü bulunan DSP​ Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge'nin kalp krizi​ sonucu vefat ettiği belirlenmişti. 60 yaşında hayata gözlerini yuman Özbilge, bugün Bursa'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Özbilge için Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, Şehabettin Paşa Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Ahmet Murat Özbilge'nin eşi Elvan Özbilge ve yakınları, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Özbilge'nin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'nda defnedildi.

"ÇOK ANİ BİR HADİSEYLE KARŞILAŞTIK"

DSP Genel Başkanı Aksakal, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Özbilge'ye Allah'tan rahmet dileyerek, "Çok ani ve beklenmedik bir hadiseyle karşılaştık. Hepimiz yıkıldık açıkçası. 'Allah sıralı ölüm versin' denilir. Murat kardeşimize yakışmadı hiç. Öyle bir zamanlamada oldu, ne söyleyebileceğimi bilemiyorum. Allah mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

Cumhur İttifakı'na katılan DSP lideri Önder Aksakal'a cenazede protesto: 3 koltuğa partiyi sattılar

"3 KOLTUĞA PARTİYİ SATTILAR"

Öte yandan seçimlerde Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladıktan sonra partililerin tepkisiyle karşılaşan Aksakal, cenaze töreninde beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. AK Parti listesinden İstanbul 2. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterilen Aksakal'a cenazede bir vatandaş, "Üç koltuğa partiyi sattılar, utanmadan buraya geliyorlar" dedi. Aksakal ise "Aptal herif, terbiyesiz herif" sözleriyle karşılık verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...