Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu isyan bayrağını açtı, destek arayışına çıktı! İstanbul'da gizli toplantı...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 17:32 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 17:41
Ekrem İmamoğlu isyan bayrağını açtı, destek arayışına çıktı! İstanbul'da gizli toplantı...

CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı isyan bayrağını açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim için kolları sıvadı. İstanbul'da partinin önde gelen isimleriyle buluşan İmamoğlu, kongre için destek istedi. İmamoğlu'nun bugün Ankara'ya giderek Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştireceği de öğrenildi.

CHP​ kaybedilen seçimlerin ardından kazan gibi kaynıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sonra CHP Grup Başkanı Özgür Özel de genel başkan​ adaylığının sinyallerini verdi. Değişim isteyen parti teşkilatı, kongre​ için çalışmalara başladı.

CHP liderliği için adı geçen Ekrem İmamoğlu, bu kapsamda parti içinde destek arayışına çıktı. İmamoğlu'nun İstanbul'da gizli bir toplantı yapıp partinin ağır toplarıyla bir araya geldiği öğrenildi. Söz konusu toplantıyı İmamoğlu da doğruladı.

Ekrem İmamoğlu, 29 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'ndamadalya kazanan İBB Spor Kulübü sporcuları ile bir araya gelen İBB Başkanı İmamoğlu, Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

'BAZILARIYLA 2-3 KEZ GÖRÜŞTÜK'

"Sadece Özgür Özel değil, Engin Altay, Engin Özkoç… Partide, Selin Sayek Hanım, partide aklınıza gelen herkesle o günden bu güne görüştüm. Hala da görüşüyorum. Dün bile görüştüğüm partinin yöneticileri var. Sadece merkez yöneticileri değil, il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri, parti meclis üyeleri var. Zaten görüşüyordum, şimdi daha yoğun görüşüyorum. Çünkü ne demek istediğimi, fikirlerimi, düşüncelerimi, kamuoyuna açık olmayacak kısmıyla da, parti içi, aile içi görüşlerimi onlarla paylaşıyorum. Özgür Bey'le de o kapsamda görüştük. Bazılarıyla iki kez, üç kez görüştüm.

'HERKES DEĞİŞİM İSTİYOR"

Ben Özgür Bey'in dünkü açıklamasını direkt öyle algılamadım. Her göreve hazırım, her pozisyona hazırım şeklinde bir yorumu olduğunu gördüm. Bir de değişim talebi var, bu hepimizde var. Konuşuyoruz zaten. Partimizin içinde konuşuyoruz. Sahada ve televizyonlarda değil, partinin içinde konuşmayı ve orada bir olgun çözüm bulmayı, hem partimiz hem ülkemiz adına çok önemsiyorum."

'MESELE İSTANBUL'DAN İBARET DEĞİL'

Değişim vurgusu yapan İmamoğlu, 'Değişimden kastınız nedir?' diye sorulunca, "Değişimin çok geniş bir çerçevesi var. Parti içindeki münazaralarımız, konuşmalarımız bittikten sonra elbette tam olarak ne arzu ettiğimizi, neyi istediğimizi kamuoyuyla paylaşırız. Genel Başkanımız İstanbul'u da düşüneceğiz, Ankara'yı da düşüneceğiz, Türkiye'yi de düşüneceğiz, geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız ama mesele İstanbul'dan da ibaret değil" cevabını verdi.

Ekrem İmamoğlu isyan bayrağını açtı, destek arayışına çıktı! İstanbul'da gizli toplantı...

DAVA HAKKINDA İLK YORUM: HESAP VERMEYE HAZIRIM

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla açılan ve 15 Haziran'da ilk duruşmanın gerçekleşeceği davayla ilgili açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü döneminden kalma, Danıştay'ın hakkımızda, bizim itirazlarımıza dönük bizi haklı bulduğu bir süreçte yeniden İçişleri Bakanlığının dosya, arşiv araştırması gibi bir sürü konuya dahil olduğu konulardan bir tanesi. Zaten soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığından siparişle gönderilen kişilere bakarsanız nereden geldiğini, o iş için nasıl bu insanların motive edildiğini anlarsınız. Yargının herkese eşit ve adil şekilde uygulandığı bir ülke hayal ediyoruz. Suçumuz, kusurumuz varsa, görevimiz gereği ülkemizin, devletimizin her birimine hesap vermeye hazırız. Eksiğimiz varsa onu da gereği neyse, onun da cezasını çekmeye hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden, uydurma işler üzerinden arayışlar nafile. Milletin vicdanı onun cevabını verir günü geldiğinde, onun da en güzel yeri hep seçim olmuştur" diye konuştu.

CHP GENEL MERKEZİ'NDE KRİTİK GÖRÜŞME

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ankara'ya doğru yola çıktığı öğrenildi. İmamoğlu'nun akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU DEĞİŞİM İÇİN SÜRE İSTEDİ

CHP Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden yükselen değişim çağrılarına şöyle cevap verdi:

"Ben bir genel başkan olarak partimin sadece bugünü ve yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını düşünüyorum. Gemiyi sağlam limana götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin. Değişimin ve yeniliğin parçası olmak istiyorum diyen bütün yoldaşlarıma sesleniyorum. Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Değişimin önünü mutlaka açacağım. Mücadelelerin sonunda kimse merak etmesin, mutlaka kazanacağız."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...