Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu önerdi Özgür Özel karşı çıktı: CHP PM'de 21 kişilik liste krizi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 21:24 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 22:50
Ekrem İmamoğlu önerdi Özgür Özel karşı çıktı: CHP PM'de 21 kişilik liste krizi

Dün gece saatlerine kadar süren CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan zaferle ayrılan Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Genel başkanın seçilmesinin ardından gözler bugün Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimine çevrildi. PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları süreleri 3 kez ertelenerek 21.00'a alındı. Yaşanan gecikmenin ise değişim hareketinin iki lideri Özel ve İmamoğlu arasında taşanan anlaşmazlık olduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi​'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan oylamada dün gece 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel, CHP​'nin 8. Genel Başkanı seçildi. 

Gözler bugün 38. Olağan Kurultayı'n ikinci gününe çevrildi. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi oylamanın ardından seçilecek. Öğlen saat 13.00'dan 21.00'a kadar yaşanan gecikmenin İmamoğlu ve Özel arasında anlaşmazlık olduğu iddia edildi. 

ADAY BAŞVURULARI 3 KEZ UZATILDI

PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları saat 13.00'dan, 16.00'a ertelenmesinin ardından 19.00'a ertelendi. Partiden yapılan son açıklamada ise başvuru süresinin 21.00'a kadar uzatıldığı belirtildi. Böylece PM üyeliği için aday başvuruları üç kez uzatılmış oldu.

DEĞİŞİMİN LİDERLERİNDE ANLAŞMAZLIK İDDİASI 

Seçimin 9 saat ertlenmesinin Ekrem İmamoğlu​ ve Özgür Özel arasında anlaşmazlık sonucunda yaşandığı öne sürüldü. İddiaya göre, İmamoğlu ve Özel, kendi partililerini 60 kişilik PM'ye sokabilmek için "üye bölüşümüne" gitti. 

Ekrem İmamoğlu, PM için tümü İstanbul'dan olan 21 kişi önerdi. Aralarında belediye bürokratlarının da olduğu listeye Özgür Özel karşı çıktı. Özel İmamoğlu'na, "İstanbul’a o kadar verirsek liste delinir" dediği öne sürüldü. 

PM NASIL SEÇİLECEK?

60 üyeli PM'nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. CHP PM üyeliği için 400'ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.

Öte yandan Özel'in daha önce partiye yönelik özeleştirilerini tekrarlaması ve partinin sağa kayışını kapsamlı bir şekilde eleştirmesi bekleniyor. Partinin özüne dönmesi çağrısında bulunacak Özel'in, adaylığını açıkladığı gün ilan ettiği tutum belgesi ekseninde bir konuşma yapacağı ifade ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...