Tgrt Haber

Değişim için bastırıyor! Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık sorusuna çarpıcı cevap

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 Haziran 2023 15:15 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 15:50
Değişim için bastırıyor! Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık sorusuna çarpıcı cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de değişim çağrısını tekrarladı. İmamoğlu, genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna da dikkat çeken ifadelerle cevap verdi.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 yıllık iktidarını değiştiremeyen Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişim rüzgarları sert şekilde esmeye başladı. Mayıs ayındaki seçimlerin ardından kazan kaldıran partililer, seçimlerdeki başarısızlığın ardından CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu devretmesini bekliyor.

CHP'de değişim isteyenlerin başında İstanbul​ Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geliyor. Daha önce 2 kez değişimin şart olduğunu dile getiren Ekrem İmamoğlu aynı çağrıyı yineledi. Genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorulan İmamoğlu dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Haliç Su Sporları Merkezi'nde açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

'MUHALEFETTEKİ DEĞİŞİM TÜRKİYE​'YE ÇOK İYİ GELECEK'

"Değişim şarttır. Değişim usulleriyle, sisteme toplumu katışıyla, bir takım hatalardan geri dönmekle mümkün olabilir. Partimin bu yönde adım atmasını ısrarla istemeye devam edeceğim. Bu konudaki fikrimde ve menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım. İstanbul'da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamda değişim, hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye'ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum."

Değişim için bastırıyor! Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık sorusuna çarpıcı cevap

ADAYLIK SORUSUNA CEVAP

Ekrem İmamoğlu, "CHP genel başkanlığına aday mısınız" sorusuna ise, "Benim aday olduğum tek şey var, ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi bir değişim" şeklinde cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cuma akşamı yaptığı, "Belediye başkanları seçildikleri beldeye hizmet etmek zorundalar. Birinci öncelikleri budur. Çünkü halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti" şeklindeki sözlerini de değerlendiren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Televizyon ekranları üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Karşı karşıya konuşmanın daha tutarlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...