Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan Instagram açıklaması: Kabul edilemez

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Ağustos 2024 14:09 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 14:19
Ekrem İmamoğlu'ndan Instagram açıklaması: Kabul edilemez

BTK gece saatlerinde Instagram'a erişim engelli getirmişti. BTK'nın bu kararına destek veren de oldu eleştiren de...Eleştiren isimlerden biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ydu.

Sabah saatlerinde milyonlarca sosyal medya​ kullanıcısı, Instagram​'a giriş yapamadı. Daha sonrasında ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Instagram'a erişimi engeli getirdiği öğrenildi. BTK​ tarafından yapılan ilk açıklamada, platformun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle kapatıldığı aktarıldı.

Instagram'a erişim engeli​ getirilmesine destek veren de oldu tepki gösteren de... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ da sosyal medya platformu Twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımda, BTK'nın bu kararına tepki gösterdi.

"KEYFİ OLARAK KAPANMASI KABUL EDİLEMEZ"

Sosyal medya'nın her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platform olduğunu belirten İmamoğlu, "Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez" dedi.

"SANSÜR BİRİMİ GİBİ ÇALIŞMA BIRAKILMALI"

Instagram'ın bir an önce erişime açılması gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, "İletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Galip 2 Ağustos 2024 15:56

Haklı

Lutbay06 2 Ağustos 2024 15:03

Çok yerinde bir karar işlerine gelene engel oluyorlardı. Öyle olmaz böyle olur Türkiye her yerde yumruğunu vurur.

Sonraki Haber Yükleniyor...