Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan Tansu Çiller'e cevap geldi: Niçin desteklediğini ben biliyorum

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2024 13:52 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 13:53
Ekrem İmamoğlu'ndan Tansu Çiller'e cevap geldi: Niçin desteklediğini ben biliyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, eski Başbakan Tansu Çiller'in Murat Kurum'u destekleme açıklamasına manidar cevap geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'a desteğini açıklayan Eski Başbakan Tansu Çiller'e cevap veren Ekrem İmamoğlu "Onun niçin desteklediğini ben biliyorum." yanıtı geldi.

Çekmeköy'de düzenlenen mitingde konuşan Ekrem İmamoğlu, Tansu Çiller'in Kurum'a olan desteğinin ardında Kurum'un bakanlık döneminde yapılan imar imtiyazı olduğunu öne sürdü. 

İBB başkanı İmamoğlu iddialarını şöyle aktardı:

“Kendisi ekonomiyi perişan etmekte de maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90’lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi başbakan ‘Desteğim sayın Kurum’a demiş. Niye efendim, kentsel dönüşümü, trafiği çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor.

Sarıyer’de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık, iptal ettik. Bana niye destek versin? Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu.”

ÇİLLER KURUM'A DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Eski Başbakan Tansu Çiller, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ile birlikte "İstanbul'u Büyüten Kadınlar" programına katılmıştı.

Çiller, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine İBB Başkan adayı Murat Kurum'a desteğini açıkladı. "Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul'a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum" diyen Tansu Çiller şöyle devam etti:

"Çok önemli noktalara değindi. En önemlisi depremdi. Deprem geliyor İstanbul'a, bunu bilmek lazım. İstanbullu, ulaştırmada çok büyük zaman kaybediyor İstanbullu hayat gidiyor. O saatler kaybedilmemesi gereken saatler." 

Kurum'un istihdam konusuna da değindiğini aktaran Çiller, "O beni çok heyecanlandırdı. Çünkü gençlerimizin, özellikle kadınlarımızın buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Tansu Çiller'e cevap geldi: Niçin desteklediğini ben biliyorum - 1. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...