Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu’ndan Togg sitemi: 100 tane almaya hazırız, 100 kat hava attırırım

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 Nisan 2023 13:44 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 13:51
Ekrem İmamoğlu’ndan Togg sitemi: 100 tane almaya hazırız, 100 kat hava attırırım

Son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Togg alabilmek için yaptığı çağrıya henüz bir cevap alamadığını söyledi. İmamoğlu sitem dolu sözlerle 100 tane araba almaya hazır olduklarını ifade ederken bakanlara atıfta bulunarak “Hepsinin 100 katı hava attırırım o arabaya İstanbul sokaklarında. Ben hazırım yollasınlar hemen bir tane" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin otomobili Toggartık sokaklarda. Ön siparişi yapılan ve kabine üyelerine de verilen yerli otomobil vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Sokaklarda Togg’u gören vatandaşlar hemen cep telefonlarını eline alarak o anları ölümsüzleştiriyor. Bakanların da programlara Togg aracı ile katılması bu ilgiliyi biraz daha arttırdı.

İMAMOĞLU’NDAN ‘TOGG’ ÇAĞRISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ yaptığı açıklamada Togg almak için yaptığı çağrıyı yineledi. Henüz başvurularına cevap alamadıklarını söyleyen İmamoğlu İstanbul’un elektrikli otomobile geçmesine dair hedeflerini de paylaştı. "Togg'a biner misiniz?" sorusuna "Niye binmeyeyim" diyen İmamoğlu, şöyle konuştu;

“100 TANE ALMAYA HAZIRIM”

Togg'dan araba talebinde bulundum. Hem şahsen hem kurumsal olarak. İlk alımlardan 'şu kadar adet almalıyız' diye yazı da yazdım. Henüz bize cevap verilmedi. Benim önerim; Kazakistan'a araba yollamaktansa, ya da Azerbaycan'a -tabii onlar da bizim kardeş ülkelerimiz ama- bizlere ihtiyaçlarımızı sağlasınlar. 100 tane araba almaya hazırız. Konuşalım, alalım. Taksiyi Togg'la üretelim. İstanbul'da makam araçlarında vs. Togg'a dönelim, biz hazırız. Bizim yazımız da talebimiz de onlarda var. Hemen Togg almaya hazırım ama henüz bize bir cevap ulaşmadı."

"HEPSİNİN 100 KATI HAVA ATTIRIRIM İSTANBUL SOKAKLARINDA

"İmamoğlu, birçok bakanın Togg kullanmasına atıfta bulunarak "Hepsinin 100 katı hava attırırım o arabaya İstanbul sokaklarında. Ben hazırım yollasınlar hemen bir tane”dedi.

“BAKTIK OLMADI TESLA'YA GEÇERİZ"

Elektrikli araç​ Tesla'nın Türkiye​'ye giriş yapmasını da değerlendiren İmamoğlu, "Biz şimdilik Togg'u bekleyelim de. Togg'u alabilirsek onla devam edelim. Baktık olmadı Tesla'ya geçeriz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yıldız25 Nisan 2023 14:18

Sizin işiniz hava atmak içraat yok

Sonraki Haber Yükleniyor...